Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
VOZES, Sociedad 0 i Maletas Viejas, Premis Ciutat de Barcelona 2021 d’educació, arquitectura, urbanisme i disseny, i cultures populars i comunitàries

Els jurats dels Premis Ciutat de Barcelona 2021 en les categories d’educació, arquitectura, urbanisme i disseny, i cultures populars i comunitàries han fet públics els seus veredictes. Els premis tenen una dotació de 9.500 € per categoria, i s’entregaran el 15 de febrer en una cerimònia al Saló de Cent.

EDUCACIÓ

El jurat integrat per Fathia Benhammou Lachiri (presidenta), Eulàlia Esclapés Turró, Pau López Vicente, Gemma Carreras i Mireia Estrada acorda, per majoria, atorgar el Premi Ciutat de Barcelona d’Educació a VOZES per ser un projecte de transformació social i educativa que fa accessible l’educació musical d’alta qualitat a infants i joves d’entorns vulnerables, amb especial reconeixement pel concert celebrat a l’Auditori de Barcelona el desembre de 2021.

El Jurat acorda reconèixer explícitament la tasca de tots els agents educatius que han sostingut l’educació, tot i les condicions adverses marcades per la Covid.

ARQUITECTURA, URBANISME I DISSENY

El jurat integrat per Kathrin Golda-Pongratz (presidenta), Pau de Solà-Morales, Ariadna Parreu, Moisés Puente Rodríguez i Berta Gutiérrez Casaos acorda, per majoria, atorgar el Premi Ciutat de Barcelona d’Arquitectura, urbanisme i disseny a Sociedad 0, autors del projecte de disseny i muntatge de l’exposició Our Garden Needs Its Flowers celebrada al Centre d’Art Tecla Sala. El Jurat ho fa destacant un treball que, des d’una genealogia grupal, és capaç de recollir múltiples escales, mirades i pràctiques desbordant els límits disciplinars, alhora que aportant bones solucions espacials i materials en un context de crisi i incertesa.

CULTURES POPULARS I COMUNITÀRIES

El jurat integrat per Ester Bonal (presidenta), Roger Gispert, Oriol Cendra Planas, Joan Sànchez i Teresa Agustí acorda, per unanimitat, atorgar el Premi Ciutat de Barcelona de Cultures populars i comunitàries a l’associació Maletas Viejas, un projecte jove liderat per joves i vinculat a la Trinitat Vella, que reivindica l’art i la creació amb una mirada àmplia i treballa la memòria amb veus de col·lectius diversos (infants, LGTBI, etc.) amb l’objectiu de posar en valor la riquesa cultural del barri. El Jurat destaca, de manera especial, el dinamisme i la capacitat organitzativa de l’entitat, que incorpora una mirada nova a l’ocupació festiva i cívica de l’espai públic, una mirada generadora de diàlegs entre entitats, entre expressions culturals diverses i d’abast interdisciplinari i intergeneracional de la qual en són bona mostra les activitats de memòria esmentades o l’organització de “El Charco, Festival de las afueras”.

El Jurat fa una menció especial de la col·laboració entre la Colla del Drac i la Coordinadora d’Entitats del Poblenou amb la Sala Beckett, que s’ha materialitzat en el projecte “La Víbria del Poblenou” dins de Dramawalker i l’organització del Campament Reial del Poblenou. Se’n destaca el treball en xarxa i la co-creació entre entitats de l’àmbit amateur i el professional.

MÉS CATEGORIES

Aquests premiats se sumen als onze que es van donar a conèixer la setmana passada: Clara Prats i el grup de recerca BIOCOMSC (ciències experimentals i tecnologia), Santiago Giralt (ciències ambientals i de la terra) i Núria López-Bigas, Ferran Muiños i Abel González-Pérez (ciències de la vida), La companyia La Veronal (arts escèniques), el festival Bachcelona (música), el festival Reteena (audiovisuals i cultura audiovisual) i Laia Estruch (arts visuals) i Irene Pujadas (literatura catalana), Miquel Cabal (traducció), Edgardo Dobry (literatura castellana) i Joana Masó (assaig).

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.