Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Irene Pujadas, Miquel Cabal, Edgardo Dobry i Joana Masó, Premis Ciutat de Barcelona 2021 de literatura catalana, traducció, literatura castellana i assaig

Els jurats dels Premis Ciutat de Barcelona 2021 en les categories de literatura catalana, traducció en llengua catalana, literatura castellana i Agustí Duran i Sanpere d’assaig, humanitats i història de Barcelona han fet públics els seus veredictes. Els premis tenen una dotació de 9.500 € per categoria, i s’entregaran el 15 de febrer en una cerimònia al Saló de Cent.

LITERATURA CATALANA
El jurat integrat per Eulàlia Pérez Vallverdú (presidenta), Manuel Baixauli, Marta Orriols, Llúcia Ramis i Esteve Plantada acorda, per majoria, atorgar el Premi Ciutat de Barcelona de Literatura Catalana a l’obra Els desperfectes , d’ Irene Pujadas, editada per L’Altra Editorial, “un llibre de contes amb un humor esmolat, i amb un estil vibrant que exigeix una lectura activa. El jurat premia l’atreviment i l’ambició literària, i subratlla la significativa aportació a la tradició contística catalana de la premiada”.

Així mateix, el jurat vol deixar constància de la gran qualitat i producció literària de l’any i fa una menció especial a Ruderals , de Caterina Pérez, editat per Godall Edicions, per l’elegància i subtilesa dels seus relats. 

TRADUCCIÓ EN LLENGUA CATALANA
El jurat integrat per Victòria Alsina Keith (presidenta), Marta Hernàndez Pibernat, Míriam Cano, Alba Dedeu i Susanna Rafart atorga, per unanimitat, el Premi Ciutat de Barcelona de Traducció en Llengua Catalana a  Miquel Cabal Guarro “per la traducció de  Crim i Càstig de Fiódor Dostoievski, editat per Alpha, per la riquesa de la llengua i la diversitat de registres, per la feina de contextualització del món representat en la novel·la, i per l’actualitat i l’oportunitat d’una obra universal que encara ens interpel·la”.

LITERATURA CASTELLANA
El jurat, integrat per Esther Zarraluki Rubió (presidenta), Neus Botellé, Juan Antonio Montiel, Ana María Iglésia Pagnotta i Miqui Otero, atorga, per unanimitat, el premi Ciutat de Barcelona 2021 de Literatura Castellana a Edgardo Dobry per l’obra El parasimpático , editada per Club Editor. “Un llibre de poemes que vessa, amb distància humorística, una llum càlida sobre allò ordinari per convertir-ho en extraordinari, amb un estil precís que assoleix la seva millor versió amb El Rèquiem final. Contradient l’autor hem de dir “Debes saberlo, libro: habrá para ti premio hoy en día”.

El jurat vol fer una menció especial a La señora Potter no es exactamente Santa Claus , de Laura Fernández, publicat per Literatura Random House “per la seva imaginació desbordant i per un estil i veu úniques en el panorama actual de la literatura espanyola”.

AGUSTÍ DURAN I SANPERE D’ASSAIG, HUMANITATS I HISTÒRIA DE BARCELONA
El jurat integrat per Najat El Hachmi (presidenta), Julieta Piastro, Pau Alsina, Ramón González-Ferris i Blanca Garcés, atorga, per unaimitat, el premi Ciutat de Barcelona 2021 Agustí Duran i Sanpere d’Assaig, Humanitats i Història de Barcelona a Joana Masó per l’obra Tosquelles. Curar les institucions , editada per Arcàdia, per la seva invaluable tasca de recerca per tractar un tema tan actual i rellevant com la comprensió del patiment psíquic en contexts de crisi política, cultural i social.

El jurat acorda atorgar menció especial a Amelia Tiganus per l’obra La revuelta de las putas , editada per Penguin Random House, per la seva denúncia contundent d’una realitat invisibilitzada.

Aquests premiats se sumen als quatre que es van donar a conèixer dimarts passat: La companyia La Veronal (arts escèniques), el festival Bachcelona (música), el festival Reteena (audiovisuals i cultura audiovisual) i Laia Estruch (arts visuals).

FOTOGRAFIES:

https://eicub.net/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/a2374e32-4355-49ea-bf21-e1e6048c67c3

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.