- Premsa Institut de Cultura de Barcelona – ICUB - https://premsaicub.bcn.cat -

Aquest cap de setmana La Nit dels Museus mantindrà oberts 90 equipaments amb 121 exposicions

La nit del proper dissabte, 13 de maig, entre les 19 hores i la 1 de la matinada, 90 equipaments i espais museístics de 8 municipis de l’àrea metropolitanaBarcelona, Badalona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí i Santa Coloma de Gramenet— formaran part de la programació de La Nit dels Museus 2023. Durant la nit tindrà lloc una programació amb 121 exposicions, entre temporals i permanents, i 86 activitats. L’accés en tots els casos és gratuït, tot i que en determinats casos, per motius d’aforament o per a un desenvolupament correcte de l’activitat, es requerirà inscripció prèvia.  

Per a set dels espais participants aquesta serà seva primera Nit dels Museus: l’antiga seu de l’Editorial Gustavo Gili; La Model – Espai de Memòria; el Mirador Torre Glòries; el Moco Museum; el MUHBA Bon Pastor; el MUHBA Santa Caterina i el Servei d’Arqueologia de Barcelona – Refugi Antiaeri Plaça del Diamant. Deu centres més no van obrir en l’edició passada i sí que ho faran enguany: el Centre Obert d’Arquitectura – Col·legi d’Arquitectes de Catalunya; KBr Fundación MAPFRE; el Memorial Democràtic; el MUHBA Casa Padellàs; el MUHBA Fabra i Coats; el MUHBA Sant Honorat; el MUHBA Via Sepulcral; el Museu de Badalona – Jardí de Quint Licini; el Museu Egipci de Barcelona i el Museu Palau Mercader.

ATENCIÓ MITJANS

El mateix dissabte 13, a les 18.30 hores, al Museu Picasso (Montcada, 15-23) el director de Memòria, Història i Patrimoni de l’Institut de Cultura, Jaume Muñoz, atendrà als mitjans de comunicació. A continuació es podrà prendre imatges de la Comparsa Visca Picasso!, un conjunt de capgrossos i gegants que s’han restaurat i recuperat per commemorar els 50 anys de la mort de Picasso i els 60 anys de la creació del museu.