Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Dau Barcelona lliura els premis als millors creadors de jocs d’enguay

La gala dels Premis Dau Barcelona, al Sant Andreu Teatre SAT!, ha marcat avui el punt d’inici de l’onzena edició del festival Dau Barcelona, que tindrà lloc durant tot el cap de setmana al recinte de la Fabra i Coats. L’acte ha estat conduit per Juan Carlos Tinoco, i ha comptat amb la conferència inaugural de l’autor de jocs de taula i de llibres sobre jocs Josep M. Allué.

Aquest any, el Premi Dau Barcelona especial Una vida dedicada al joc ha recaigut en l’historiador especialista en jocs de l’antiga roma Ulrich Schädler. El premi el decideixen els dos guanyadors de les edicions anteriors, Thierry Depaulis (2020) i Bruce Whitehill (2021). El mateix Whitehill ha presentat el guardó per videoconferència.

El Premi Dau Barcelona al Millor Autor ha recaigut en Mathias Wigge, creador d’Ark Nova. El jurat ha estat format pels guanyadors dels premis de les categories millor autor i millor autor novell de les 3 edicions anterior. En aquest cas, han estat Phil Walker-Harding, Thomas Sing, Ondra Skoupy, Johannes Sich, Elizabeth Hargrave i Elweni Mín. La presentació del premi ha anat a càrrec de la prescriptora i editora de jocs Inma Martin, que ha posat veu a un text del creador de jocs i membre del jurat, Thomas Sing.

El Premi Dau Barcelona al Millor Autor Novell ha estat per al creador del joc espacial A.D.E.L.E., Albert Reyes. El jurat el formen un grup de divulgadors de contingut: Fran Rico (dojuegos), Lorena Garces (Consola y Tablero), Sònia i Marc (Aya_ZholvaX), Robert i Yoli (Juegos de Willy el Tuerto), Álvaro Cuartero (Altru no existe) i Diego i Francis (Rincón de Jugones). Sònia Martí (Aya_ZholvaX: Jocs de taula) i Yoli García (Juegos de Willy el Tuerto) han estat les encarregades d’entregar el premi. 

En aquesta edició els guardons han incorporat la categoria de Millor Artista en reconeixement a una especialització professional amb una importància fonamental en la qualitat dels jocs de taula. Es premia la trajectòria d’un artista dedicada al joc de taula, i ha recaigut en l’il·lustrador Pedro Soto. El jurat està integrat pels il·lustradors Moisés Miranda (Juegosconarte.es), la il·lustradora de còmics Laurielle (Alicia Güemes), i l’il·lustrador i guionista de còmics Jordi Pastor, que ha fet la presentació del guardó.

El festival també ha concedit avui el reconeixement Saló del Prestigi – Hall of Fame, que vol retre homenatge a personalitats de la història que han excel·lit en l’estudi, la divulgació o la pràctica dels jocs com a producte cultural. Enguany s’ha reconegut Johan Christoph Fiedrich GutsMuths, educador que va donar forma a la pedagogia del segle XIX amb la seva col·lecció “Jocs per a l’exercici i la recreació del cos i la ment”. El premi ha estat presentat de forma virtual pel periodista alemany, expert i autor de jocs, Tom Wernek.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.