Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’11a edició del DAU Barcelona omplirà de joc la Fabra i Coats aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana, 19 i 20 de novembre, el recinte de la Fabra i Coats acollirà el Festival Dau Barcelona, una cita imprescindible per a totes les persones aficionades als jocs de taula, que enguany arriba a l’11a edició. Els actes del festival, però, començaran el divendres 18, a les 19.00 h, al SAT! Sant Andreu Teatre (Neopàtria, 54), amb el lliurament dels premis DAU Barcelona, que aquest any incorporen una nova categoria, la de millor il·lustrador o il·lustradora de jocs, en reconeixement a una especialització professional amb una importància fonamental en la qualitat dels jocs de taula.

Enguany, com és habitual, els jocs de taula seran els protagonistes, però també hi haurà presentacions, prototips de jocs, signatures d’autors, premis i campionats. L’horari per gaudir-ne serà de 10 a 14 hores i de 16 a 21 hores el dissabte i el diumenge. En aquesta edició, el festival recupera una de les seves activitats més emblemàtiques, el Dau de Nit, un espai de joc lliure per passar la nit jugant (de les 22.00 a les 6.00 hores), amb un aforament limitat a 200 persones. 

El Dau Barcelona ocuparà diferents espais del recinte de Sant Andreu: L’espai polivalent de la Fàbrica de Creació i el nou espai Vertical, que s’afegeix aquesta edició, acolliran el Gran Dau, la zona principal amb tot tipus de jocs de diferents editorials i un demostrador a cada taula per explicar les dinàmiques dels jocs. El Dau Expert, a l’edifici de l’Institut Martí Pous, comptarà amb jocs més avançats i de partides més llargues, i també el Dau històric, dedicat a jocs de recreacions històriques. Al mateix edifici també s’hi trobarà el Dau dels autors, amb 12 autors i autores de jocs que presentaran les seves creacions i oferiran al públic la possibilitat de jugar amb ells. A l’exterior de l’Institut es podrà descobrir el softcombat, un esport d’equip i estratègia, per al que s’ensenyaran tècniques de combat i s’oferiran jocs de rol en viu.

A la primera planta del Casal de barri Ateneu l’Harmonia hi haurà els Daus de rol, un espai per la descoberta i iniciació als jocs de rol. I a la segona planta hi haurà l’Espai de prototips, on es podran descobrir diversos prototips de jocs. A l’escola Can Fabra hi haurà el Dauet, un espai amb jocs dedicats a infants de 3 a 10 anys; el Dau tradicional es desplegarà pel pati de l’Institut Vapor del Fil.

ATENCIÓ MITJANS

Els professionals interessats en cobrir el lliurament dels premis DAU Barcelona, el divendres 18, és imprescindible que s’inscriguin prèviament enviant un correu a gtalensm@bcn.cat o un whatsapp al 662 627 350.

El mitjans interessats en assistir al DAU Barcelona es poden acreditar i concertar entrevistes enviant un correu a gtalensm@bcn.cat o un whatsapp al 662 627 350.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.