Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’Arxiu Fotogràfic retrata l’evolució urbanística i social de Barcelona durant el segle XIX a ‘La ciutat davant la càmera’

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona presenta l’exposició “La ciutat davant la càmera. Imaginaris urbans al s.XIX”, comissariada per la historiadora de l’Art Núria F. Rius. La mostra, integrada per més de 100 originals del fons de l’AFB, retrata el paper de la fotografia en la definició de la nova Barcelona de principi de segle, en un evident canvi a nivell urbanístic, però també social, polític i cultural.

L’arribada de la fotografia a Barcelona el 1839 va coincidir amb aquest procés intens de transformació urbana de la ciutat. Des d’aquell moment, la fotografia hi va prendre part: va promoure motius i punts de vista que, paulatinament, anirien sedimentant el discurs sobre la nova realitat urbana del mil vuit-cents. No obstant això, la ciutat no és l’única que es va transformar, també ho va fer la mateixa fotografia: apropiant-se de la tradició de les arts i incorporant els nous recursos visuals de la càmera i altres tecnologies del segle XIX.

Vinculada a la mostra, es presenta també una publicació digital en versions en català i castellà sobre l’exposició que es mostrarà al web de l’AFB i al web de publicacions de l’Ajuntament de Barcelona. “La ciutat davant la càmera” es podrà visitar de forma gratuïta fins al 23 d’octubre de 2022 en horari de dilluns a dissabte de 10 a 19 h i diumenges i festius de 10 a 14 h.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.