Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Entrega del premi Pepe Carvalho a Don Winslow

Dijous, 10 de febrer, a les 18.00 h, al Saló de Cent, tindrà lloc la cerimònia de lliurament del premi Pepe Carvalho en un acte presidit per l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb la presència del tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí, i el comissari del festival Carlos Zanón. Per motius de salut, el premiat Don Winslow, no ha pogut viatjar a Barcelona i rebrà el guardó de forma telemàtica. Per això mateix no es podrà realitzar la roda de premsa que estava prevista pel dijous, dia 10, al matí.

Don Winslow (Nova York, 1953) és el gran cronista de la realitat, un mestre contemporani de la novel·la negra. El jurat ha destacat que Winslow “ha bastit una obra monumental per a retratar-nos el món, ja sigui desplegant sagues que abasten generacions, sovint dures de llegir, imprescindibles, ja sigui amb obres singulars que pouen de la realitat per a convertir-se en implacable cop de puny literari”. El jurat del premi ha estat integrat per Carlos Zanón com a president, i Anna Abella, Núria Cadenes, Rosa Ribas, Daniel Vázquez Sallés i Sergio Vila-Sanjuán com a vocals.

Winslow ha rebut altres guardons de prestigi que el reconeixen com un dels autors més rellevants del panorama negre actual, entre els quals destaquen el Maltese Falcon, que ha obtingut diverses vegades, l’Ian Fleming Steel Dagger, el premi de la crítica de Los Angeles Times, el premi Raymon Chandler o el premi RBA de novel·la.

ATENCIÓ MITJANS

Els periodistes i gràfics interessats en cobrir l’entrega del premi Carvalho s’han d’acreditar prèviament enviant un correu a premsaicub@bcn.cat o per telèfon o correu a la Laura Santaflorentina (699 061 244 / laurasantaflorentina@gmail.com).

L’entrega del premi també es podran seguir virtualment a través dels webs de BCNegra i de Barcelona Cultura i de betevé.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.