Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El programa Barcelona Creació Sonora estrena la seva primera obra en la nova temporada del Palau de la Música

‘La victòria de la dona lluna’, de Ferran Cruixent, es podrà gaudir el proper dissabte 25 de setembre interpretada per l’Orquestra Simfònica del Vallès sota la batuta d’Andrés Salado

L’obra ha estat creada dins del ‘Barcelona Creació Sonora’, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona en el marc dels plans municipals de suport al teixit cultural de la ciutat i els fons extraordinaris COVID-19 

Dissabte, 25 de setembre, el Cor de Noies de l’Orfeó Català, que dirigeix Buia Reixach i Feixes, estrenarà a Barcelona al costat de l’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la batuta d’Andrés Salado l’obra de Ferran Cruixent  La victòria de la dona lluna. La peça és fruit del projecte de l’Ajuntament de Barcelona Barcelona Creació Sonora, i compta amb text de Jaume C. Pons Alorda, poeta convidat de la temporada 21-22 del Palau de la Música Catalana. La peça s’interpretarà el dia abans a Sabadell.

Dins del programa Barcelona Creació Sonora, properament també s’estrenaran més obres al Palau de la Música Catalana. Així, la sala modernista acollirà el proper mes de novembre l’estrena d’un encàrrec a Xavier Pagès Corella per al Cor de Cambra del Palau amb el títol Invocation to the Earth. A més, durant les dues properes temporades s’escoltaran les premieres de Marc Timón, Josep Vila i Casañas, Mariona Vila, Josep Ollé, Miquel Oliu, Enric Palomar, Anna Campmany o Alberto García Demestres, entre d’altres.

El passat mes de maig, l’Institut de cultura de Barcelona (ICUB), en el marc dels plans municipals de suport al teixit cultural de la ciutat i els fons extraordinaris COVID-19, va impulsar el projecte Barcelona Creació Sonora, realitzant 34 encàrrecs a compositors i compositores vinculats a la ciutat de Barcelona sota el comissariat de L’Auditori, el Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música Catalana. El projecte compta amb un pressupost de 350.000 euros que s’ha inclòs en el conveni de Capitalitat Cultural per la seva dimensió estratègica.

En les beques es van sel·leccionar projectes que van des de l’òpera de petit format fins a grans partitures simfòniques, passant per creacions de música coral, de música de cambra, cançó, cobla i altres gèneres. L’estrena de L a victòria de la dona lluna és la primera de les obres que veu la llum entre totes les que s’estrenaran en temporada a les tres grans institucions musicals de la ciutat entre el 2021 i el 2023.

Els noms escollits són una representació significativa dels autors i autores actuals que treballen música escrita. És una instantània del moment actual de la ciutat en l’àmbit de la composició, un moment molt ric i divers, amb unes noves generacions formades en un context cultural i històric renovat i inserides en l’entorn global, un fet que afecta les estètiques musicals dels compositors i compositores, així com l’impacte i el posicionament de la nova creació musical a Barcelona.

Biografia i nota de Ferran Cruixent

Nota presentació Barcelona Creació Sonora

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.