Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’ICUB impulsa Barcelona Creació Sonora de la mà de L’Auditori, el Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música Catalana

La iniciativa s’emmarca dins dels plans de suport al teixit cultural impulsats per l’Ajuntament de Barcelona, amb fons extraordinaris COVID-19, i compta amb un pressupost de 350.000 euros que s’ha inclòs en el conveni de Capitalitat Cultural
per la seva dimensió estratègica

Els 34 autors i autores escollits estrenaran les seves creacions musicals fins al 2023 en els tres escenaris

Entre els noms escollits es troben des de joves emergents fins a autors més consolidats; s’ha fet una aposta important per les creadores, amb 9 compositores implicades

photo5882185337004996209

L’Institut de cultura de Barcelona (ICUB), en el marc dels plans municipals de suport al teixit cultural de la ciutat i els fons extraordinaris COVID-19, impulsa el projecte Barcelona Creació Sonora, 34 encàrrecs a compositors i compositores vinculats a la ciutat de Barcelona comissariats per L’Auditori, el Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música Catalana. Es tracta de projectes que van des de l’òpera de petit format fins a grans partitures simfòniques, passant per creacions de música coral, de música de cambra, cançó, cobla i altres gèneres. Aquests 34 autors i autores ja treballen des del passat mes d’abril per generar nous repertoris, que s’estrenaran en temporada a les tres grans institucions musicals de la ciutat entre el 2021 i el 2023.

Els noms escollits són una representació significativa dels autors i autores actuals que treballen música escrita. És una instantània del moment actual de la ciutat en l’àmbit de la composició, un moment molt ric i divers, amb unes noves generacions formades en un context cultural i històric renovat i inserides en l’entorn global, un fet que afecta les estètiques musicals dels compositors i compositores, així com l’impacte i el posicionament de la nova creació musical a Barcelona.

El projecte es construeix sobre tres premisses: En primer lloc, les partitures no poden quedar dins d’un calaix, cal que s’estrenin i que formin part i reforcin els projectes artístics de les tres institucions. Han de tenir sentit, per tant, en un marc conceptual determinat. En segon lloc, el dibuix dels noms seleccionats ha de ser divers i representatiu del sector a Barcelona. Per això hi trobarem des de joves emergents fins a noms més consolidats i amb una aposta important per les creadores amb 9 compositores implicades. En tercer lloc, cal aprofitar el potencial que ofereixen les tres institucions per reforçar la diversitat de gèneres sobre els quals es construeix aquesta nova literatura musical. En aquest sentit s’hi implicaran des de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya a l’Orfeó Català i el Cor de Cambra, la Banda Municipal de Barcelona, músics de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu i molts altres intèrprets del país.

Dossier de premsa i imatge gràfica

Vídeo roda de premsa

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.