Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Concedides les beques d’escriptura Montserrat Roig i les de dramatúrgia Carme Montoriol 2019

Aquesta setmana s’han conegut els noms dels 24 creadors i creadores literaris seleccionats en la 3a edició de la convocatòria de les beques Montserrat Roig i en la 1a convocatòria de les beques Carme Montoriol, concedides per l’Institut de Cultura de Barcelona, dins el marc del programa Barcelona Ciutat de la Literatura Unesco.

Beques Montserrat Roig

Nascudes amb l’objectiu de pal·liar la falta d’ajuts directes als creadors literaris recolzant projectes literaris que tinguin relació amb la ciutat de Barcelona, impulsar textos que projectin la imatge literària de la ciutat al món i homenatjar l’escriptora i periodista barcelonina, les beques Montserrat Roig han arribat aquest 2019 a la seva tercera edició. Els autors i autores becats en aquesta ocasió, que treballaran en un dels espais singulars de la ciutat, són Jordi Amor, Anna Bou Jorba, Míriam Cano, Robert Juan Cantavella, Álvaro Colomer, Bernat Cormand, Patricia Font, Anna Garcia Soteras, Isabel García Trócoli, Maria Guasch Toni Iturbe, Sebastià Jovani, Stefanie Kremser, Lucia Lijtmaer, Olga Merino, Silvia Rins, Carlos Robles Lucena, Marc Rovira, Laia Soler i Jordi Tomàs.

En aquesta edició, s’han presentat un total de 243 projectes presentats (97 dones i 146 homes), la mitjana d’edat dels quals ha estat de 33 anys. 11 dels 20 becats són dones i 9, homes. Pel que fa a la llengua dels projectes guanyadors, 10 ho seran en llengua catalana, 9 en llengua castellana i 1 en alemany.

MUHBA Vil·la Joana Casa Verdaguer de la LiteraturaMuseu PicassoBiblioteca de CatalunyaReial Acadèmia de Bones Lletres, Arxiu Històric de BarcelonaCastell de MontjuïcReial Monestir de Santa Maria de PedralbesFundació Joan MiróBiblioteca de Nou Barris i Biblioteca Francesca Bonnemaison són els equipaments singulars de la ciutat on els guanyadors  i guanyadores desenvoluparan els seus projectes.

Beques Carme Montoriol

És la primera edició de les beques Carme Montoriol, uns ajuts que volen donar suport de manera específica als dramaturgs i dramaturgues, amb un import total de 12.000€. En aquest cas, seran un total de 4 les beques que s’ han concedit a Laia Alsina Ferrer, Marta Aran, Lluïsa Cunillé i Llàtzer Garcia.

Tots ells desenvoluparan el seu treball en espais singulars de la ciutat vinculats a la creació escènica: Escenari Joan Brossa, la Nau Ivanow, la Sala Beckett i el Teatre Tantarantana, tots 4 equipaments teatrals de la xarxa de Fàbriques de Creació.

En aquest cas, el total de projectes presentats ha estat de 109 (68 dones i 41 homes) i la mitjana d’edat dels aspirants ha estat de 38 anys. Dels 4 becats, 3 són dones i 1 home. Els 4 projectes seleccionats són en català.

La selecció dels guanyadors i guanyadores d’ambdues beques s’ha fet a través d’una convocatòria oberta amb un comitè de selecció format per Víctor García Tur (escriptor), Montse Porta (llibretera) i Patricia Escalona (editora) –per a les beques Montserrat Roig-, i per Toni Casares (Sala Beckett), Ferran Murillo (Tantarantana), Jesús Julve, “Hausson” (Escenari Joan Brossa), Ester Nadal (Nau Ivanow) i Mercè Sàrrias –en el cas de les beques Carme Montoriol.

Podeu descarregar imatges dels autors al següent enllaç:
https://eicub.net/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/8c77d470-682a-44b4-b110-6f61076ae9a5

 

Descarrega el fitxer
DdP Beques Carme Monturiol 2019
Descarrega el fitxer
DdP Beques Montserrat Roig 2019

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.