Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Concedides les segones beques d’escriptura Montserrat Roig 2018

Aquesta setmana s’han conegut els noms dels 20 creadors literaris seleccionats en la 2a edició de la convocatòria de les Beques Montserrat Roig concedits per l’Institut de Cultura de Barcelona, dins el marc del programa Barcelona Ciutat de la Literatura Unesco. Aquests ajuts van néixer l’any 2017 amb l’objectiu de pal·liar la falta d’ajuts directes als creadors literaris recolzant projectes literaris que tinguin relació amb la ciutat de Barcelona, impulsar textos que projectin la imatge literària de la ciutat al món i homenatjar l’escriptora i periodista de Barcelona Montserrat Roig.

Els autors becats aquest 2018 han estat Anna Ballbona, Miquel Carandell, Gemma Casamajó i Solé, Álex Chico, Miquel Duran, Mikel Fernandino, Oliver García Mancebo, Jordi Julià, Roser Messa, Albert Mestres, Lilian Neuman, Joan Pons, Toni Quero, Carles Rebassa, Estel Solé, Raquel Taranilla, Marià Veloy, Gabriel Ventura, Juan Vico i Silvana Vogt.

Gràcies a la col·laboració de diferents institucions de la ciutat, els becats podran portar a terme el seu projecte literari en un espais de treball com el Museu Picasso, el Castell de Montjuïc, el MUHBA Vil·la Joana Casa Verdaguer de la Literatura, la Biblioteca de Catalunya, la Reial Acadèmia de Bones Lletres, la Sala Beckett, el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, la Fundació Joan Miró i la Biblioteca Nou Barris. Durant un període de dos mesos, els autors hauran de portar a terme el projecte d’escriptura presentat a la convocatòria.

La selecció dels vint guanyadors s’ha fet a través d’una convocatòria oberta amb un comitè de selecció format pel traductor Ferran Ràfols, l’ escriptor Jordi Puntí i la llibretera Montserrat Porta i han estat atorgats a escriptors de qualsevol nacionalitat residents a Barcelona amb un projecte d’escriptura de ficció –poesia, narrativa, dramatúrgia, assaig i periodisme- que tingui relació amb la ciutat de Barcelona, en un sentit ampli.

Podeu descarregar les biografies i imatges dels autors al següent enllaç:
http://www.eicub.net/?grup=BarcelonaCiutatLiteraturaUNESCO

 

Descarrega el fitxer
DdP Beques Montserrat Roig

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.