Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Concedides les beques d’escriptura Montserrat Roig a 20 creadors literaris

– Les beques neixen amb l’objectiu de pal·liar la falta d’ajuts directes als creadors literaris i impulsar textos que projectin la imatge literària de la ciutat al món

– Jaume Collboni: “Barcelona té un potencial editorial molt rellevant. Des de l’àmbit públic volem potenciar el suport a la creació” 

 – “La Montserrat Roig estaria orgullosa que aquestes beques portin el seu nom”, ha confessat Joaquim Sempere, qui va ser parella de l’escriptora

Aquest matí el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha donat a conèixer els noms dels 20 autors que han rebut la beca d’escriptura Montserrat Roig d’ajut a la creació literària, convocades per primera vegada per l’Institut de Cultura, en el marc de Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO. A l’acte també hi ha participat Marina Espasa, coordinadora de l’oficina tècnica del programa ‘Barcelona, Ciutat de la Literatura UNESCO’; Joaquim Sempre, que va ser parella de l’escriptora Montserrat Roig, i els 20 autors que han rebut la beca per portar a terme el seu projecte literari.

Els autors becats, que realitzaran el projecte durant el 2017, són Víctor Balcells, Oriol Canosa, Daniel Fernandez, Albert Forns, Carme García, Víctor García, Alicia Kopf, Violeta Kovacsics, Albert Lladó, Eduard Márquez, Núria Martínez-Vernis, Francesc Meseguer, Cristina Morales, Manuel Pérez, Víctor Obiols, Jordi Portals, Sebastià Portell, Martí Sales, Katherine Slusher i Pilar Romera.

Convocades per primera vegada, les beques tenen l’objectiu de pal·liar la falta d’ajuts directes als creadors literaris recolzant projectes que tinguin relació amb la ciutat de Barcelona i impulsar textos que projectin la imatge literària de la ciutat al món. A més, també neixen amb la voluntat de retre homenatge a l’escriptora barcelonina Montserrat Roig, de la qual el passat 2016 es va celebrar el 25è aniversari de la seva mort. L’acte ha comptat amb la presència de Joaquim Sempere, que va ser parella de l’escriptora, i qui ha destacat que “la Montserrat Roig va tenir la voluntat i la tenacitat de viure de la literatura –cosa que no era fàcil-, i també ella va ser una escriptora subvencionada”, i ha afegit que  “estaria orgullosa que aquestes beques portin el seu nom”.

La selecció dels guanyadors s’ha fet a través d’una convocatòria oberta i han estat atorgades a escriptors residents a Barcelona amb un projecte d’escriptura de ficció –poesia, narrativa, dramatúrgia- i no-ficció –assaig i periodisme- que tenen relació amb la ciutat de Barcelona, en un sentit ampli.

Les beques, dotades amb un import de 3.000€ per a cada un dels autors, es realitzaran en diferents espais de la ciutat com són la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, el MUHBA Vil·la Joana Casa Verdaguer de la Literatura, el MUHBA Plaça del Rei, la Biblioteca de Catalunya, la Reial Acadèmia de Bones Lletres, la Fundació Antoni Tàpies, la Sala Beckett, el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, la Fundació Joan Miró i la Biblioteca Nou Barris.

El programa de Ciutats de la Literatura UNESCO treballa amb l’objectiu que la literatura sigui un motor de desenvolupament i progrés a les ciutats. Dins el programa de Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO s’inclou com a eix d’acció el suport al sector del llibre, la creació literària i als autors.

Més informació a www.bcn.cat/ciutatdelaliteratura

Podeu descarregar imatges de l’acte, dels premiats i dels espais en aquest enllaç: http://www.eicub.net/?grup=BarcelonaCiutatLiteraturaUNESCO

Descarrega el fitxer
DdP Beques Montserrat Roig

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.