Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Les exposicions sobre Alexander Kluge i Copi obriran la nova etapa de La Virreina Centre de la Imatge

El divendres 4 de novembre, a les 11.30 hores, a la Virreina Centre de la Imatge (la Rambla, 99) tindrà lloc la roda de premsa de les dues primeres exposicions de la nova etapa de la Virreina Centre de la Imatge “Alexander Kluge. Jardins de Cooperació” i “Copi. L’hora dels monstres”, que es podran veure entre el 4 de novembre i el 5 de febrer de 2017.

A l’acte hi intervindran el director de La Virreina Centre de la Imatge, Valentín Roma, que també és co-comissari de l’exposició “Alexander Kluge. Jardins de Cooperació” juntament amb Neus Moyano i Gillermo Zuaznabar, i Patricio Pron, comissari de l’exposició “Copi. L’hora dels monstres”.

“Alexander Kluge. Jardins de Cooperació” és la primera mostra dedicada a Alexander Kluge a l’Estat espanyol i l’única retrospectiva de caràcter museogràfic que revisa el conjunt de la seva obra en l’àmbit internacional. El mateix autor ha dirigit la presentació expositiva i ha aportat un gran nombre de materials inèdits procedents dels seus arxius personals i del fons documental de la seva productora, Kairos-Film. Tots els treballs audiovisuals que s’hi mostren han estat específicament creats per Kluge per a La Virreina Centre de la Imatge.

“Copi. L’hora dels monstres”, constitueix la primera presentació museogràfica de l’obra de Copi (Raúl Damonte Botana, Buenos Aires 1939 – París, 1987) a l’Estat espanyol i la més completa revisió de la seva trajectòria com a dibuixant gràfic realitzada fins a dia d’avui en el context internacional.  La mostra consta de 112 dibuixos, 55 dels quals són originals i incorpora una quinzena de fotografies de Jorge Amat fetes a Copi l’any 1978 representant Loretta Strong al Saló Diana de Barcelona. També s’hi podrà veure material videogràfic i documental de les seves obres de teatre, així com entrevistes, revistes i diaris on va col·laborar l’artista al llarg de la seva trajectòria.

Després de la roda de premsa es farà una visita comentada a les exposicions conduïda pels seus comissaris.

Més informació a www.barcelona.cat/lavirreina

Podeu accedir a les imatges seguint aquest enllaç.

Descarrega el fitxer
Dossier de premsa
Descarrega el fitxer
Activitats associades a l'exposició

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.