Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’exposició “El Procés de Montjuïc. Anarquisme i repressió a la Barcelona de finals del segle XIX” obre les portes al Castell de Montjuïc

Demà dijous 15 de setembre, el Castell de Montjuïc obre les portes de l’exposició El procés de Montjuïc. Anarquisme i repressió a la Barcelona de finals del segle XIX, que es podrà veure fins al 28 de febrer del 2017 a les sales 18 i 19 del pati d’armes.

La mostra, que ha estat comissariada per l’historiador i escriptor Antoni Dalmau,  pretén donar a conèixer el període de la nostra història propera en el qual el Castell de Montjuïc va ser utilitzat com a presó i com a lloc de tortura en una època de notable convulsió en la lluita obrera i de dura repressió per part de les autoritats. Centenars d’obrers hi van ser empresonats durant molt temps sense ni tan sols ser interrogats: alguns d’ells hi van sofrir tortura, fins a la culminació d’un procés judicial ple d’irregularitats, el del Procés de Montjuïc, que va concloure amb diverses execucions per afusellament.

L’exposició compta amb la col·laboració del Museu d’Història de Barcelona, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, l’Ateneu Enciclopèdic Popular, l’Arxiu Històric de la Ciutat, El Museu Frederic Marès, l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, la Biblioteca Arús, la Biblioteca Nacional de Catalunya i el Pavelló de la República (UB), que han cedit obres i documents originals i digitals.

Per concertar entrevistes amb el comissari de l’exposició Antoni Dalmau, podeu posar-vos en contacte amb el departament de premsa de l’Institut de Cultura de Barcelona: 93 316 10 69 o al correu electrònic premsaicub@bcn.cat.

Podeu descarregar fotografies de l’exposició en aquest enllaç.

 

Descarrega el fitxer
dp-el-proces-de-montjuic

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.