Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Dossier de premsa exposició ‘Pérez de Rozas. Crònica gràfica de Barcelona. 1931-1954’

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona presenta l’exposició «Pérez de Rozas. Crònica gràfica de Barcelona. 1931-1954», que aborda la primera època d’una de les nissagues de reporters gràfics que ha marcat la història del fotoperiodisme barceloní durant el segle XX.

Els tres àmbits de la mostra -Segona República, Guerra Civil i primer franquisme- comprenen quasi vint-i-cinc anys de la “Crònica Gràfica”, el primer arxiu fotogràfic institucional creat a la ciutat. Durant aquest període, el patriarca, Carlos Pérez de Rozas Masdeu (Madrid, 1893 – Barcelona, 1954), i els seus fills van ser protagonistes, a peu de carrer, de la transformació radical que va experimentar el llenguatge fotogràfic a Barcelona, a Europa i arreu del món.

La mostra presenta 123 fotografies, la majoria còpies d’època i d’autor, exemplars de premsa de l’època amb fotografies de Pérez de Rozas i 600 fotografies que es visualitzen en 3 plataformes digitals interactives ubicades en els tres àmbits expositius. També s’ha creat una exposició virtual i s’ha editat el catàleg: Pérez de Rozas. Crònica gràfica de Barcelona 1931-1954.

L’exposició està comissariada per Andrés Antebi, Pablo González i Teresa Ferré de l’Observatori de la Vida Quotidiana, organització independent que treballa en el projecte “La Imatge Velada” amb l’objectiu de rescatar i difondre les biografies i els fons fotogràfics d’alguns dels més importants fotoperiodistes de les primeres dècades del segle XX a Catalunya, que encara avui són pràcticament desconegudes.

Es pot visitar del 12 de novembre de 2015 fins al 21 de maig de 2016, de dilluns a dissabte i en horari de 10 a 19 h. Festius tancat. Al llarg d’aquest període està previst realitzar una sèrie d’activitats de difusió al voltant de l’exposició.

Accedeix a la galeria d’imatges

Descarrega el fitxer
Dossier Premsa Exposició Pérez de Rozas. Crònica gràfica de Barcelona 1931-1954

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.