Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Dossier de premsa i imatges ‘réserVoir’ exposició a La Capella

réserVoir s’inaugura avui, 31 de març, a La Capella comissariada per Manel Clot i amb treballs  dels artistes:  Luz Broto / Raimond Chaves i Gilda Mantilla / Carles Congost / Joan Morey /Paco y Manolo / Javier Peñafiel / Francesc Ruiz / Ester Partegàs.

Imatges disponibles per a premsa

Després d’anys d’acumular, recopilar i personalitzar frases, citacions i idees d’altri apuntades en trossos de paper, el 23 d’octubre del 2003 Manel Clot va prendre consciència de l’arxiu que aquest gest senzill i íntim havia generat amb el pas del temps: un “museu de frases” atemporal, desjerarquitzat i inesgotable on, de manera caòtica i expansiva, hi ha gran part dels seus interessos emocionals i vivencials relacionats amb l’art contemporani. Una manera de pensar i sentir la pràctica artística estretament lligada a una manera de pensar i sentir la realitat. En definitiva, una metodologia de treball basada en connexions afectives i estructures de complicitat.
réserVoir genera dos nivells d’intensitat complementaris. D’una banda, i a mode de tesi de comissariat, recupera la col·lecció de frases de Manel Clot; de l’altra, l’arxiu dóna peu a una exposició col·lectiva formada per tota una sèrie d’artistes units a ell professionalment i emocionalment. Artistes que, al llarg de les seves trajectòries, han viscut experiències concretes amb Manel Clot i que, per tant, comparteixen una determinada sensibilitat i actitud davant del fet artístic. Artistes que, des de diferents punts de vista, comparteixen també la condició processual de l’arxiu i les seves possibilitats de distribució més enllà del format expositiu.
réserVoir mostra així treballs recents i noves produccions d’alguns dels artistes que, durant la dècada del 1990, acompanyats i comissariats per Clot, van protagonitzar la configuració de certa escena artística catalana. Artistes ara ja consolidats en l’àmbit internacional que dialoguen amb altres perfils més emergents vinculats també a la particular narrativa que caracteritza el pensament de Manel Clot.

Descarrega el fitxer
Dossier de premsa reserVoir-CAT (DEF)
Descarrega el fitxer
Textos Manel Clot_réserVoir

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.