Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Nota de premsa de l’ampliació de Fabra i Coats – Centre d’Art Contemporani

En la segona fase d’ampliació el Centre d’Art Contemporani s’ha expandit a les sales de les tres plantes superiors de l’ala frontal de la fàbrica Fabra i Coats. El projecte ha ampliat en centre amb 1329 m2, que afegits a la sala de la planta baixa ja existent, sumen un total de 1.929 m2 nets dedicats a espai expositiu

Les obres van començar el passat octubre i s’han allargat durant 4 mesos.

Actuacions realitzades:

S’han pintat i reparat els murs per adequar-los com a parament expositiu.

El terra s’ha reparat o reemplaçat amb tarimes de fusta amb un tractament blanquejant, respectant al màxim l’entarimat original.

S’ha mantingut la formalització de les finestres, renovades amb el seu propi disseny però actualitzant les seves prestacions. Les finestres es protegeixen de la llum exterior amb cortines enrotllables que tamisen o enfosqueixen les sales segons les necessitats expositives.

S’han condicionat acústicament les sales, amb un sistema de plaques fono absorbents a més de renovar les instal•lacions elèctriques, d’enllumenat i s’instal•la ventilació i clima.

Les tres sales de les plantes 1, 2 i 3 objecte del projecte de la rehabilitació es trobaven en desús des de mitjans dels anys 80. Amb la remodelació s’han deixat les sales, cadascuna de 443 m2, amb la totalitat de la superfície útil disponible per a exposicions i activitats culturals.

L’accés a les sales s’ha resolt amb noves obertures en el mur oest, per a connectar amb l’escala existent a través de nous vestíbuls previs. De manera temporal, els accessos a les sales es faran doncs des de les escales compartides amb la Fàbrica de Creació.

Actualment la planta baixa i les dues primeres plantes del Centre estan ocupades per l’ exposició After Landscape. Ciutats Copiades. La segona mostra de la temporada comissariada per Martí Peran. La tercera planta, acollirà a partir de l’estiu la mostra Arquitectures Empeltades / Grafting Architecture comissariada per Josep Torrents i que va representar Catalunya dins els Eventi Collaterali de la Biennal d’Arquitectura de Venècia de l’any passat.

 

Descarrega el fitxer
NdP Març 2015 AMPLIACIÓ CAC FABRA I COATS

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.