Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Dossier de premsa Museu de Cultures del Món

El Museu de Cultures del Món obre les portes el 7 de febrer del 2015 allotjat a les cases Nadal i del Marquès de Llió del carrer de Montcada. El Museu és una plataforma de preservació, presentació, difusió i projecció social del patrimoni artístic i del coneixement de cultures d’Àsia, Àfrica, Amèrica i Oceania. Un museu que vol donar visibilitat al patrimoni que Barcelona i els seus col·leccionistes han aplegat des de finals dels anys quaranta: un testimoni de primera categoria sobre la relació de l’home amb l’univers, les seves creences i els seus rituals.

El MCMB mostra la diversitat cultural del món mitjançant l’experiència artística des d’una perspectiva pluridisciplinària. Un equipament inèdit que presenta una part molt important del préstec en comodat durant vint anys a l’Ajuntament de Barcelona de la col·lecció de la Fundació Folch, prop de 2.400 objectes d’art representatiu d’Àfrica, Àsia, Amèrica i Oceania, que es complementen amb fons del Museu Etnològic de Barcelona i de destacades col·leccions privades del país, com ara la Fundació Arqueològica Clos i la Col·lecció Arqueològica Duran Vall-llosera. Així mateix s’exhibiran peces del Museum of Archaeology & Anthropology de Cambridge. El nou museu és la culminació d’una llarga col·laboració entre institucions públiques i col·leccionistes privats. És hereu de les col·leccions creades per l’Ajuntament de Barcelona al llarg del segle xx i de la passió pel col·leccionisme.

Podeu descarregar imatges d’aquest enllaç

Descarrega el fitxer
DOSSIER DE PREMSA MCMB

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.