Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
In Museu es transforma en Museu Endins per seguir revelant la part més desconeguda dels centres patrimonials de la ciutat

La nova edició de la jornada de portes obertes als espais privats dels museus tindrà lloc l’1 de març, i s’hi afegeixen l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona i el Museu d’Arqueologia de Catalunya

Museu Endins, la cita anual que fins ara portava per nom InMuseu, tindrà lloc el proper dissabte 1 de març. Sota el lema Una visita a l’altra cara dels museus, 17 espais museístics de Barcelona oferiran visites guiades a espais dels seus equipaments que habitualment no són accessibles. Els visitants podran accedir a reserves de col·leccions, laboratoris de restauració i arxius documentals, guiant-se per professionals que treballen en aquestes sales. 

Organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona, Museu Endins proposa l’experiència de conèixer de prop els processos de conservació, recerca i restauració que fan dels museus els guardians del patrimoni. L’objectiu d’aquest projecte és portar els visitants a l’interior dels museus, allà on es fan realitat els processos invisibles que asseguren la preservació de la memòria col·lectiva. La conservació, la recerca i la restauració són àrees fonamentals en la protecció del patrimoni, però sovint romanen amagades als ulls del públic. Museu Endins vol trencar aquesta barrera i fer visibles els oficis que mantenen vius els objectes històrics i artístics. Al mateix temps, vol mostrar la dedicació i l’expertesa dels professionals que treballen a l’ombra per garantir que aquest llegat es preservi per a les generacions futures.

Com a novetat enguany, amb l’objectiu d’arribar a un major nombre de persones, es podrà fer reserva per a un màxim de dues persones per activitat, i un màxim de dues activitats per sol·licitud. D’aquesta manera es vol afavorir que la ciutadania pugui gaudir de forma més extensiva de l’experiència, ja que les places són limitades. A més, enguany s’han afegit a la iniciativa el Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, dos nous equipaments que sumen valor a la proposta.

Cada centre programa horaris de visita i activitats diferents. Per exemple, a la Fundació Miró es podrà optar per conèixer les reserves de pintura i escultura o bé la Font de Mercuri d’Alexander Calder; al Museu d’Història de Barcelona – Centre de Col·leccions hi haurà visites guiades a les sales de reserva i a l’Arxiu Arqueològic; al Museu de Ciències Naturals de Barcelona – Castell dels Tres Dragons es podrà escollir entre el centre de documentació, la col·lecció de vertebrats, o el laboratori de conservació preventiva i restauració; o en el cas del Museu Marítim de Barcelona, hi haurà fins a sis modalitats de visites a diferents espais: l’arxiu general, el taller de conservació i restauració, la drassana tradicional, i les reserves de fotografia, de col·leccions documentals i de col·leccions. 

Informació de servei

Els 17 equipaments participants són: Arxiu Fotogràfic de Barcelona, Castell de Montjuïc, Fundació Joan Miró, MACBA, Museu d’Arqueologia de Catalunya, Museu d’Història de Barcelona – Centre de Col·leccions, Museu d’Història de Barcelona – El Born, Museu de Ciències Naturals de Barcelona – Castell dels Tres Dragons, Museu de Ciències Naturals de Barcelona – Jardí Botànic, Museu de la Música, Museu del Disseny de Barcelona – DHub, Museu Etnològic i de Cultures del Món – Seu Parc Montjuïc, Museu Frederic Marès, Museu Marítim de Barcelona, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Museu Picasso de Barcelona i Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes.

Per poder participar és imprescindible realitzar una reserva prèvia, que estarà disponible a partir del 17 de febrer al web barcelona.cat/museuendins, a l’Oficina Ciutadana de la Cultura o per telèfon al 93 316 10 00. Per a més informació es pot consultar el web: barcelona.cat/museuendins

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.