Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona Dibuixa torna aquest cap de setmana, amb programació a més de 30 espais de la ciutat

ATENCIÓ MITJANS!
Dissabte 19, a les 16:30 hores, al Museu Picasso (c. Montcada, 15-23) el director de Patrimoni Cultural, Jaume Muñoz Jofre, atendrà els mitjans de comunicació per explicar els detalls d’aquesta edició

Barcelona Dibuixa, la gran festa del dibuix organitzada per l’Institut de Cultura de Barcelona amb la complicitat del Museu Picasso, se celebrarà el cap de setmana del 19 i 20 d’octubre. L’esdeveniment convida a tota la ciutadania a participar en tallers gratuïts guiats per reconeguts artistes, destacant la importància del dibuix com a forma d’expressió, coneixement i emoció. Aquesta cita anual coincideix amb l’aniversari del naixement de Pablo Picasso i fa de Barcelona la capital del dibuix durant dos dies.

Enguany s’incorporen nous espais com La Model, OH COMICS FEST, el Centre Cívic Urgell, l’Espai Avinyó i l’Espai EART, ampliant l’oferta per arribar a un públic encara més divers. Tom Carr, Gonzalo Elvira, Francesca Llopis, Nadia Hafid, Mari Ito i Tere Recarens són alguns dels artistes destacats que conduiran tallers en espais tan emblemàtics com el Museu Tàpies, la Fundació Joan Miró o el Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Aquest any també hi haurà tallers nocturns per a adults, de 19.00 h a 23.00 h, una franja horària introduïda l’any passat amb gran acollida. En total, aquesta edició del Barcelona Dibuixa ofereix 37 tallers repartits en 32 espais de la ciutat. Les activitats són gratuïtes, obertes a tothom i no requereixen inscripció prèvia.

L’artista Regina Giménez ha creat el cartell oficial d’aquesta edició, titulat Pensar un arbre, una obra que remet al dibuix com a joc creatiu i eina de descoberta. A més, Giménez conduirà el taller Pensar un Picasso al Museu Picasso, on els participants treballaran sobre la descomposició de les obres del mestre malagueny per crear noves composicions a partir dels seus elements característics.

Més informació del festival Barcelona Dibuixa aquí.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.