Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La Capella dedica una exposició a l’artista Camila Cañeque

El dia 23 d’octubre, a les 12 h, tindrà lloc a La Capella la presentació a mitjans de l’exposició Infinita/Unfinished. Poètica del cansament, de Camila Cañeque, a cura de Beatriz Escudero i Eloy Fernández-Porta.

La improductivitat, la immobilitat, la pèrdua, els temps de transició i els de clausura són alguns dels temes que va treballar Camila Cañeque. La seva producció artística, desenvolupada al llarg de dotze anys des del 2012, es va expandir en cinc camps creatius: la performance, la instal·lació, la fotografia, l’art objectual i l’escriptura. Aquesta exposició, que podrà visitar-se fins al 20 de novembre, presenta al públic una selecció representativa de les seves peces, entre les quals té una rellevància especial el vídeo de performance.

Camila Cañeque (Barcelona, 1984-2024) va investigar el cansament dels nostres paisatges contemporanis per mitjà de projectes de performance, instal·lacions, objectes i textos. Mitjançant un ús figuratiu del vocabulari de les societats de consum, combinat amb composicions més abstractes, la seva pràctica artística és una oda a la inactivitat, una cara B dels nostres temps accelerats i hiperconnectats en què sovintegen el silenci, la quietud i el que està deshabitat, cosa que revela un esgotament multifacètic, una ressaca tant històrica com física, política i mediambiental. Va exposar o performar les seves obres en espais com la Galeria Vermelho (São Paulo), la Microscope Gallery (Nova York), The Kitchen (Nova York), el Kulturhuset Museum (Estocolm), CaixaForum (Barcelona), la Galeria Joan Prats, La Virreina Centre de la Imatge, la Lucía Mendoza (Madrid), el Glasshouse Project (Nova York), el Queens Museum (Nova York), el Museo Lázaro Galdiano (Madrid) i La Juan Gallery (Madrid). Entre els seus escrits destaca l’assaig La última frase (La Uña Rota, 2024).

Confirmeu assistència a:

Laia Carbonell Ferrer – 677441414 / 933161156 – lcarbonellf@bcn.cat

Més informació:

https://www.lacapella.barcelona/ca/infinitaunfinished-poetica-del-cansament

Imatges:

https://eicub.net/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/0679b498-8ba9-4c1a-b332-b6fd32f76445

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.