Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
EN RESiDÈNCiA arrenca una nova edició a Les Tres Xemeneies

EN RESiDÈNCiA arriba a la 16a edició incorporant instituts de Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Montcada i Reixac

Hi participaran 24 instituts, 30 artistes, 42 docents, 14 equips de mediació i 430 alumnes d’ESO

Els equips de mediació inclouen 14 entitats i institucions, entre els quals hi ha museus com el Picasso, que s’hi incorpora enguany, centres de creació i entitats independents

La presentació de la nova edició es farà aquest dimecres, 9 d’octubre, en un acte a Les Tres Ximenees de Sant Adrià del Besòs en el marc de Manifesta 15 Barcelona Metropolitana

EN RESiDÈNCiA estarà present a Manifesta 15 Barcelona Metropolitana, amb el cicle Ressonàncies. EN RESiDÈNCiA a Les Tres Xemeneies

EN RESiDÈNCiA. Artistes als instituts de Barcelona és un programa que introdueix processos de creació artística als centres educatius. Al llarg de tot un curs, els i les artistes desenvolupen un procés de creació conjuntament amb l’alumnat i els docents.

L’acte d’obertura de la 16a edició tindrà lloc el dimecres 9 d’octubre, a les 16:30 h, a Les Tres Xemeneies (Sant Adrià de Besòs), en el marc de Manifesta 15 Barcelona Metropolitana. Aquest acte, denominat Ressonància Zero, inclou la participació d’alumnes, ex-alumnes, docents i artistes. Forma part del cicle Ressonàncies. EN RESiDÈNCiA a Les Tres Xemeneies. També s’hi ha convocat tota la comunitat que participarà en la 16a edició d’EN RESiDÈNCiA. Així, es reuniran artistes, docents, equips de mediació i responsables del programa.

Novetats de l’edició 2024-2025

EN RESiDÈNCiA incrementa la seva dimensió metropolitana, ja que s’hi incorporen més instituts de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs i Montcada i Reixac. La seva participació s’inscriu en el marc d’un acord de col·laboració amb el Consorci del Besòs, amb la complicitat dels ajuntaments d’aquestes quatre poblacions.

En total, hi participaran 24 instituts, 3 dels quals ho fan per primera vegada. Es tracta de l’Institut Escola La Mina (Sant Adrià de Besòs), l’Institut Barres i Ones (Badalona) i l’Institut La Ferreria (Montcada i Reixac). Amb aquestes incorporacions el programa consolida l’ampliació del seu àmbit territorial d’actuació, amb la presència de centres educatius d’ambdues ribes del riu Besòs.

Pel que fa als equips de mediació, 14 institucions i entitats diferents participaran en l’edició d’enguany, i s’encarregaran del comissariat i de la coordinació de cadascun dels processos de creació. D’entre els diferents equipaments hi ha entitats específicament orientades a les interseccions entre educació i cultura, com A Bao A Qu (amb qui es va idear conjuntament el programa entre 2008 i 2009), L’Afluent, Experimentem amb l’Art i Transductores. També equips educatius de museus i d’equipaments culturals, com la Fundació Joan Miró de Barcelona, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el Mercat de les Flors i el Teatre Lliure. Equips de Fàbriques de Creació; Graner, Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia, La Caldera i la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació. Finalment, espais independents, com La Poderosa completen el llistat dels equips de mediació. I, per primera vegada, el Museu Picasso s’incorpora a l’equip de mediació d’EN RESiDÈNCiA.

Els i les artistes i els instituts que formaran part de la 16a edició són: Marc Badia, a l’Institut Doctor Puigvert; Joaquin Collado, a l’Institut Martí Pous; Sara de Ubieta, a l’Institut Escola Turó d’en Caritg; Natalia Domínguez, a l’Institut La Ribera; Denise Duncan, a l’Institut Sants; Equal Saree, a l’Institut Infanta Isabel d’Aragó; Roc Esquius, a l’Institut Escola Eixample; Toni Giró, a l’Institut Bernat Metge; Kernel Dance Theatre, a l’Institut Escola Antaviana; Institut Moisès Broggi: artista per confirmar; Las Cosas, a l’Institut Narcís Monturiol; Laura Llaneli, a l’Institut Barres i Ones; Pere Llobera, a l’Institut Jaume Balmes; Martina Manyà, a l’Institut Josep Serrat i Bonastre; Lara Martínez, a l’Institut La Sagrera Sant Andreu; Carlos Martorell i Estel Juvanteny, a l’Institut Joan Salvat-Papasseit; Toni Mira, a l’Institut La Bastida; Joan Negrescolor, a l’Institut Manuel Vázquez Montalbán; Laia Noal, a l’Institut Pau Claris; Agnès Sales i Héctor Plaza, a l’Institut Escola La Mina; Carla Torres, a l’Institut L’Alzina; Aina Tur, a l’Institut La Ferreria; Pep Vidal, a l’Institut Escola Trinitat Nova; Ivonne Villamil, a l’Institut La Sedeta.

EN RESiDÈNCiA forma part del conjunt de programes públics de Cultura i Educació que impulsen l’Ajuntament de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona i el Consorci del Besòs. Des de la primera edició del programa, l’any 2009, s’han realitzat un total de 246 residències, en 66 instituts, amb l’acompanyament de 305 artistes i 235 docents, i amb la participació de 4.300 alumnes.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.