Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Manchester serà la ciutat convidada a la Mercè 2025

Manchester serà la ciutat convidada per la Mercè del 2025. Consideradala capital cultural del nord d’Anglaterra,s’ha posicionat com un centre d’indústries creatives, impulsant el creixement econòmic a través d’una vibrant escena artística. El pròsper sector audiovisual de la ciutat i el ric patrimoni musical han deixat una empremta indeleble en la cultura popular mundial durant les tres últimes dècades.

L’anunci es fa després de la trobada entre l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni i l’alcaldessa de la ciutat de Manchester, Bev Craig. L’alcaldessa de la ciutat anglesa va encapçalar una delegació institucional que va poder conèixer de primera mà alguns dels actes de les festes de la Mercè d’enguany.

Manchester serà la primera ciutat anglesa convidada a la Mercè, i els dos responsables municipals han expressat il·lusió compartida perquè el públic de la Mercè pugui gaudir de totes les propostes artístiques que ja s’estan treballant. 

L’alcaldessa de Manchester, Bev Craig, ha qualificat d’honor ser ciutat convidada, perquè Barcelona i Manchester “valorem la importància de la cultura i el paper que juga per ajudar a construir comunitats, orgull i prosperitat a les nostres ciutats”. Graig ha assenyalat  que les relacions entre les ciutats abasten ja diverses dècades a través de col·laboracions “en cultura i esport, així com en àmbits com l’habitatge, l’educació superior, les tecnologies digitals i la sostenibilitat.  Estem desitjant reforçar encara més la nostra relació amb la ciutat, tant durant l’any següent en el període previ a la Mercè de 2025, com més enllà.”

L’alcalde de Barcelona, Jaume  Collboni, ha remarcat el passat industrial compartit amb una història lligada al moviment obrer i ara també “un present i un futur amb gran riquesa cultural vinculada a les indústries creatives.” “Serà molt interessant que els barcelonins i les barcelonines coneguin de primera mà l’expressió cultural de Manchester, la música, per la qual és coneguda arreu del món, però també per les arts visuals i de carrer, l’esport i el teatre”, ha afegit, l’alcalde.

Tots dos també han assenyalat que l’essència de la identitat de Manchester és la seva diversitat ètnica i cultural. Un tapís multicultural que conforma el teixit de la ciutat, influint en la seva gent, tradicions i expressions artístiques.

Per fer efectiva la col·laboració, Barcelona i Manchester han signat  també un Memoràndum d’Entesa (Memorandum of Understanding MOU). Un marc de treball a nivell institucional i de col·laboració en els àmbits de les arts i la cultura i entre diferents agents: artistes, organitzacions i altres socis.

Aquest acord, que vol tenir continuïtat, se centra inicialment, en els esdeveniments de la festa major de la Mercè i en concret, en assolir produccions i coproduccions en l’àmbit de la música i les arts de carrer per a setembre de 2025.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.