Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La quarta edició de la Biennal de Pensament torna a convertir Barcelona en àgora ciutadana per abordar els interrogants d’un món en transformació, sota el lema ‘L’endemà de tot’

Del 8 al 13 d’octubre, Barcelona serà l’escenari de la Biennal de Pensament 2024, un festival únic que portarà els debats filosòfics més rellevants directament als carrers i espais culturals de la ciutat. Amb el lema “L’endemà de tot”, l’edició d’enguany abordarà temes clau com la democràcia, la memòria, el postcolonialisme, els feminismes, els canvis tecnològics i climàtics, així com els grans debats culturals que defineixen l’actualitat.

Aquest gran festival de les idees, genuïnament barceloní, comptarà amb una programació eclèctica que inclou xerrades, conferències, debats, podcasts en viu i obres de teatre, amb l’objectiu d’acostar el pensament contemporani a tots els públics. Els carrers de Barcelona es convertiran en un espai de reflexió i intercanvi d’idees.

Figures de renom internacional com la premi Nobel Herta Müller, el filòsof Jacques Rancière, la novel·lista Zadie Smith, l’economista Jason Hickel i els creadors Perejaume i Wajdi Mouawad, seran alguns dels participants destacats. A ells se sumen altres veus influents com les d’Elena Martín, Donatella della Porta, Javier Pérez Royo, Eliane Brum, Oyèrónké Oyèwùmi, Begoña Román, així com les artistes Maria Rovira (Oye Sherman), Ana Polo, Rocío Quillahuaman i Jean-Rémi Carbonneau.

El comissariat d’aquesta edició està integrat per Raül Garrigasait, Mar Rosàs, Xavier Fina, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el Canòdrom, mentre que la programació artística ha estat dissenyada per La Sullivan. La Biennal comptarà amb 65 activitats, de les quals 54 formen part del programa oficial, i 11 es presenten sota el paraigües de la +Biennal, gràcies a la complicitat d’institucions culturals com l’Ateneu Barcelonès, el Goethe-Institut, el Teatre Lliure, i altres entitats locals i internacionals.

Els escenaris principals seran espais emblemàtics com el CCCB, Can Felipa, el Canòdrom, La Model, la plaça Masadas, la plaça de la Virreina i els Jardins de Pla i Armengol, oferint a la ciutadania l’oportunitat d’interactuar amb les idees i les persones que configuren el pensament contemporani.

Amb aquest extens programa, la Biennal de Pensament es consolida com una de les cites culturals més rellevants de l’any, reforçant la posició de Barcelona com a ciutat global de referència en el debat intel·lectual i la reflexió crítica sobre el futur de la societat.

Més informació

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.