Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’Arxiu Històric de la Ciutat custodiarà el fons documental d’El Col·lectiu Gai de Barcelona

L’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona ha incorporat als seus dipòsits el fons documental del Col·lectiu Gai de Barcelona. Representants d’aquesta entitat han fet la cessió, en concepte de comodat, dels materials aplegats durant els 25 anys de lluita de l’entitat, actualment ja extingida. Per mitjà d’aquest dipòsit es garanteix la conservació i l’accés públic a un material de gran rellevància per a la investigació històrica, per part d’un equipament que ha iniciat recentment una col·lecció de testimonis orals del moviment LGTBIQ+.

El fons documental dipositat ara a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona és un conjunt de documents relatius a la història de lluita d’El Col·lectiu Gai de Barcelona que comprèn des de l’any 1989, data de la seva creació, fins a la seva dissolució l’any 2012. El fons, unes 50 caixes d’uns 7 metres lineals, està integrat per documents originals: actes i correspondència; impresos del propi col·lectiu i d’altres entitats afins; fotografies, cartells i altres documents gràfics, classificats per anys. També en formen part els documents relatius als fets homòfobs ocorreguts a Sitges l’any 1996 (amb violents atacs a membres del col·lectiu després d’una manifestació en reivindicació dels seus drets), d’especial rellevància històrica. La documentació es troba en bon estat de conservació, i només una part dels materials requereixen una especial atenció degut a la fragilitat del seu suport. 

L’acte de signatura de la cessió del fons documental va tenir lloc ahir a l’Arxiu Històric, amb el comissionat de Polítiques d’Infància, Adolescència, Joventut i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, Javi Rodríguez, i els exmilitants del Col·lectiu Gai de Barcelona Ferran Pereda Gámez i Àlex Vilardell Candela.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.