Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El 42, Festival de Gèneres Fantàstics de Barcelona, arriba a la 4a edició del 6 al 10 de novembre

Albert Sánchez Piñol; P. Djèlí Clark; Ava Reid; Victoria Álvarez; Frances Hardinge i Edgar Cantero són alguns dels participants confirmats

La importància dels dracs de tota mena en els gèneres fantàstics serà un dels eixos principals del festival

L’edició d’enguany incorporarà una nova línia de tallers i activitats pràctiques i experiencials que aniran del llibre a l’objecte, del debat al cosplay i del paper al carrer

El 42, Festival de Gèneres Fantàstics de Barcelona, tornarà del 6 al 10 de novembre a la Fabra i Coats. La quarta edició d’aquest esdeveniment literari omplirà el recinte de tot tipus de dracs per celebrar l’any del drac xinès i la importància d’aquestes criatures en els gèneres fantàstics. A banda d’aquesta temàtica principal, hi haurà altres eixos dedicats a l’aigua, la divulgació científica, la narrativa juvenil, el folk horror, la prescripció a les xarxes, la tradició del gènere i les tendències actuals. Tot plegat amb el guiatge de més d’un centenar d’autors i autores, nacionals i internacionals, entre els quals destaquen Albert Sánchez Piñol; P. Djèlí Clark; Ava Reid; Victoria Álvarez; Frances Hardinge i Edgar Cantero.

El festival, comissariat per Ricard Ruiz Garzón, oferirà una gran varietat de propostes, des de les clàssiques taules rodones amb autors i signatures de llibres, els homenatges o la incorporació de llenguatges adjacents al gènere, que enguany inclouran una àmplia presència del còmic, la il·lustració, el teatre i els videojocs. Entre les novetats de la quarta edició del 42 destaquen la celebració dels 50 anys del Mecanoscrit del segon origen, de Manuel de Pedrolo, i una nova línia de tallers i activitats pràctiques i experiencials que aniran del llibre a l’objecte, del debat al cosplay i del paper al carrer.

Tota la informació es pot consultar al web del festival.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.