Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació d’ÒH!PERA: tres òperes de nova creació es representen en diferents espais del Gran Teatre del Liceu en una mateixa funció

El proper dilluns 1 de juliol a les 12h tindrà lloc al Foyer del Gran Teatre del Liceu la presentació del projecte artístic ÒH!PERA. Microòperes de nova creació. Una iniciativa impulsada pel Gran Teatre del Liceula Regidoria de Cultura i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona a través del Disseny Hub Barcelona (DHub) i amb la participació de les principals escoles de disseny de la ciutat. Com a novetat, el projecte s’inclou dins la programació del Festival Grec de Barcelona.

La direcció artística del projecte està liderada per Àlex Ollé, artista resident del Gran Teatre del Liceu.

Enguany, el projecte inclou la creació de tres òperes de petit format per ser representades durant la mateixa vetllada en diferents espais del Liceu (Sala Mestres Cabanes, Escenari Box del Liceu i Foyer) els dies 12, 13 i 14 (2 funcions cada dia) de juliol de 2024. Els títols de les òperes de nova creació són: Contradir la nit, Azul como una naranja i Eliza.

El Liceu ha seleccionat els compositors Montserrat Lladó, Guillem Palomar i Ferran Cruixent per idear òperes de gran energia, d’uns 30 minuts de durada aproximadament, que tractin de subjectes actuals. Els llibretistes són: Martí Sales, Laura Ferrero i Pau Miró. Les particularitats de l’encàrrec són amb un màxim de 6 músics, entre cantants i instrumentistes, que col·laboraran en el projecte gràcies al suport de la Fundació Ferrer Salat – Fundació Conservatori Liceu. Per la posada en escena es busca la diversitat de propostes estètiques cada microòpera comptarà amb un dels següents professionals de l’àmbit de la direcció escènicaMarta Gil Polo, Ester Guntín i Pol Roig Valldosera.

Durant el projecte, estudiants de diferents centres d’ensenyament de disseny i art de la ciutat de Barcelona han participat en la creació de les òperes, seleccionats pel Disseny Hub Barcelona. Aquests són: EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona; BAU, Centre Universitari d’Arts i Disseny de Barcelona i Elisava, Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona.

L’objectiu del projecte ÒH!PERA. és complementar la formació de joves de disciplines creatives de la ciutat de Barcelona i facilitar-los l’aprenentatge en un entorn real, tenint una experiència amb el gènere operístic i els professionals del mateix.

ATENCIÓ MITJANS: L’obertura de portes, pel vestibul històric, es farà a les 11.45. Cal confirmar assistència a premsa@liceubarcelona.cat

11:50h. Saló dels Miralls. MITJANS GRÀFICS. Foto de família. Es prega molta puntualitat. Imprescindible confirmar assistència.

12h. Foyer. RODA DE PREMSA: La roda de premsa anirà a càrrec de Xavier Marcé (Regidor de Cultura i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona), Valentí Oviedo (director general del Liceu) i Àlex Ollé, mentor del projecte.

La presentació també comptarà amb la presència d’alguns dels compositors, llibretistes, directors d’escena, directors musicals, cantants, instrumentistes, alumnes de les escoles de disseny participants, entre d’altres membres que formen part del projecte.

Assaig per a televisions: 11 de juliol a les 16:30h. No està permès l’entrada de fotògrafs. Les imatges seran distribuïdes pel Teatre.


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.