Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona exposa el fons del Col·legi de Procuradors dels tribunals, que té en dipòsit

La mostra, tiulada ‘Morando in Arte. L’art de la procuradoria’ respon al compromís de donar a conèixer els materials, i fer-los accessibles als investigadors

Es podrà visitar fins al 9 de novembre, a la seu de l’arxiu

El setembre del 2014, l’l·lustre Col·legi de Procuradors dels tribunals de Barcelona va diposiar el seu fons a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona. Ahora es prenia el compromís de fer-lo accessible als investigadors i fer-ne una mostra. Ara aquesta última fita es materialitza amb l’exposició Morando in Arte. L’Art de la procuradoria, que es podrà visitar a la seu de l’Arxiu (c/ de Santa Llúcia, 1) des de 20 de juny al 9 de novembre del 2024. L’exhibició cerca explicar els orígens remots de la professió retrobar els inicis de l’associació professional a Barcelona i glossar-ne l’evolució. Per posar de relleu la complementarietat entre el fons lliurat i el de l’arxiu, es mostren, dialogant entre ells, alguns documents del Col·legi i d’altres produïts per les institucions que els han donat el marc legal: la monarquia, el Consell de Cent i l’Ajuntament de la ciutat.

El títol de la mostra al·ludeix al fet que, a l’edat mitjana, les professions lliures s’anomenaven arts i que els procuradors havien d’aprendre-les de manera pràctica de la mà d’algú que ja exercia. És a dir, vivint en la professió, i doncs, morando in arte.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.