Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Albert Batlle i Xavier Marcé assisteixen a l’acte de rebuda a Barcelona de la Flama del Canigó, inici de Sant Joan

El proper diumenge, 23 de juny, a partir de les 18.00 h, tindrà lloc l’acte de rebuda de la Flama del Canigó a la plaça Sant Jaume, que comptarà amb l’assistència del tinent d’alcaldia de Prevenció, Seguretat, Convivència i Règim Interior, Albert Batlle, del regidor de Cultura i Indústries Creatives, Xavier Marcé, i del comissionat del Pacte per Ciutat Vella, Iván Pera. L’arribada de la flama que encén les fogueres de Sant Joan se celebrarà de manera solemne amb el ball de l’Àliga, els Capgrossos Macers i els Gegants de la Ciutat al so de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Després de l’encesa del peveter, els Castellers de Barcelona aixecaran un pilar d’honor i es farà la lectura del missatge de la Flama d’enguany, escrit per la periodista i escriptora Núria Cadenes. A continuació els representants de cada barri aniran pujant a l’escenari per agafar el foc que encendrà les fogueres de tota la ciutat.

El ritual al voltant de la Flama del Canigó va començar el 1955 per iniciativa de Francesc Pujades, un veí d’Arles de Tec (Vallespir). Inspirat en el poema Canigó de Jacint Verdaguer, va tenir la idea d’encendre els focs de Sant Joan al cim de la muntanya i repartir-ne la flama arreu dels territoris de parla catalana. La tradició es va anar escampant de manera progressiva, i l’any 1967 va ser rebuda per primer cop a Barcelona.

Es pot consultar més informació sobre l’arribada de la Flama del Canigó i la resta d’activitats de Sant Joan a Barcelona en aquest enllaç.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.