Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona serà la ciutat convidada del festival de còmic d’Angulema 2025

L’esdeveniment més important del gènere a Europa celebrarà la nova edició del 29 de gener al 2 de febrer 

La programació estarà coordinada per l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, en complicitat amb FICOMIC, l’Institut Ramon Llull i el Consorci de Biblioteques

El còmic barceloní tindrà un protagonisme especial al Festival International de la Bande Dessinée d’Angulema 2025. L’organització de l’esdeveniment, el més important d’Europa i referent mundial, ha escollit Barcelona com a ciutat convidada de la pròxima edició, que tindrà lloc del 29 de gener al 2 de febrer. La invitació permetrà apropar la feina dels autors de la ciutat a un públic molt especialitzat, format tant per professionals del sector (editors, creadors) com, principalment, per aficionats. La invitació arriba en el marc de la xarxa de Ciutats de la Literatura de la UNESCO: tant Barcelona com Angulema en formen part, i cada any des de la FIBD s’aprofita per posar en valor el talent i la creativitat literàries dels membres d’aquest prestigiós circuit literari. 

Durant el festival, Barcelona disposarà d’un espai al si del Pavelló UNESCO d’Angulema on, de la mà de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, es presentarà una programació pública representativa del sector del còmic a la ciutat. En el disseny de les activitats es treballarà amb la complicitat de FICOMIC, Biblioteques de Barcelona i l’Institut Ramon Llull. La FIBD, nascut fa mig segle (el 25 de gener del 1974) i que els últims anys ha assolit una xifra de visitants per edició d’al voltant de 200.000 persones, ofereix un extens programa d’activitats amb presentacions de novetats, exposicions, signatures…

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.