Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La Casa de l’Ardíaca estrena una instal·lació visual per commemorar el centenari de la seva declaració com a monument històric

L’obra, de l’artista Ricard Martínez Teruel, s’inaugura en el marc de la Setmana Internacional dels Arxius (SIA)

La peça explora els canvis arquitectònics de l’edifici de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona al llarg dels anys, i ret homenatge a les persones que treballen per preservar la memòria de la ciutat

La Casa de l’Ardíaca, seu de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, commemora el centenari de la seva declaració com a monument històric amb una obra visual encarregada a l’artista Ricard Martínez Teruel. L’obra, que porta el títol d’Intramurs, el temps que habita l’arxiu, s’inagurarà el proper dimecres, 5 de juny, en el marc de la Setmana Internacional dels Arxius (SIA) i es podrà visitar a la primera planta de l’edifici fins al proper 28 de setembre. La peça explora els canivs arquitectònics de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona al llarg dels anys, i ret homenatge a les persones que treballen per preservar la memòria de la ciutat.

Intramurs és un entreteixit de cocuments gràfics antics i moderns, majoritàriament conservats al mateix Arxiu. Les imatges es fusionen amb l’espai que ocupen, creant un dinàmic conjunt de narratives visuals. Les imatges, impreses en superfícies metal·litzades, incorporen el reflex del visitant, un joc de miralls que incorpora l’espectador com a part activa de l’obra i destaca la responsabilitat col·lectiva en la creació i en la preservació dels documents que preserva l’Arxiu.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.