Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació de l’exposició ‘Barcelona ciutat gegant. 600 anys de festa i tradició’, a la seu de Montjuïc del Museu Etnològic i de Cultures del Món

El proper dilluns, 27 de maig, a les 11.00 h, al Museu Etnològic i de Cultures del Món, (Seu de Montjuïc. Passeig de Santa Madrona, 16), tindrà lloc la presentació de l’exposició Barcelona ciutat gegant. 600 anys de feta i tradicció. La presentació anirà a càrrec dels seus comissaris, Amadeu Carbó i Nicolás Alonso, que, seguidament oferiran una visita guiada a la mostra.

La inauguració de l’exposició tindrà lloc el dia 30 de maig, a les 18.30 h i també inclourà una visita guiada.

L’efemèride dels 600 anys està vinculada a la primera referència escrita d’un gegant a la ciutat i al món, al Llibre de les Solemnitats de Barcelona. En ell s’hi recull una relació dels elements municipals que van concórrer a la processó del Corpus de 1424, entre els quals Lo rey David ab lo Giguant. Segons els estudiosos, es tracta de la primera referència gegantera del món, i la primera referència d’un gegant municipal, el de la Ciutat de Barcelona.

ATENCIÓ MITJANS:

Els mitjans interessats en cobrir la trobada poden confirmar assistència a yriau@bcn.cat.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.