Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El poeta tarragoni Adrià Targa i Ramos recull el premi Jocs Florals de Barcelona 2024

El poeta Adrià Targa i Ramos (Tarragona, 1987) ha recollit aquesta tarda el Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2024 pel seu llibre de poemes Acròpolis, en un acte celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona presidit pel regidor de Cultura i Indústries Creatives, Xavier Marcé, i el gerent de l’Institut de Cultura de Barcelona, Oriol Martí. L’obra de Targa i Ramos va ser escollida entre els 93 poemaris presentats al premi, un dels més antics d’Europa, amb més d’un segle i mig d’història, que al llarg de la seva trajectòria ha servit per donar a conèixer noves veus poètiques i consolidar les d’autores i autors que ja han fet camí en el món de les lletres. Els mantenidors i mantenidores del premi d’enguany han estat Begonya Mezquita Ramírez, com a presidenta, Maria Callís Cabrera, Melcion Mateu Adrover i Jordi Vintró Rigall, com a vocals, i Àngels Moreno Gutiérrez, com a vocal i secretària.

En el marc de l’acte de lliurament del Premi de Poesia Jocs Florals s’ha fet també el tradicional balanç poètic de l’any, a càrrec del professor i crític literari Pere Ballart, acompanyat de la lectura d’alguns dels versos més destacats pels seus autors i autores. També segons la tradició, hi ha hagut espai per a una referència històrica, en aquest cas per lloar la figura d’Andrés Vicent Estellés en motiu dels cent anys del seu naixement, pel poeta i assagista valencià Enric Sòria. El traductor i poeta Marc Rovira ha llegit la glosa del premiat.

Adrià Targa i Ramos (Tarragona, 1987) és llicenciat en Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona. Ha publicat sobretot llibres de poesia, amb els quals ha guanyat entre d’altres els premis de Poesia de Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater per Boques en calma (Edicions 62, 2010) i el premi Vicent Andrés Estellés de Burjassot pel seu llibre més recent fins a la data, Canviar de cel (Godall Edicions, 2021). Altres llibres destacables de la seva trajectòria són L’exili de Constança (Cossetània/La Gent del Llamp, 2008) i Ícar (Edicions Poncianes, 2015), aquest darrer disponible en línia a la revista digital Stroligut. També ha fet algunes traduccions de poesia, com l’Alcestis de Barcelona (Fundació Bernat Metge, 2023, edició no venal) i ha col·laborat amb articles per a mitjans digitals com La Lectora. Actualment viu al barri del Raval i treballa com a professor substitut a l’Institut Montjuïc, a la Zona Franca de Barcelona.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.