Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Leticia Martín Ruiz, programadora i productora cultural, serà la nova directora del Festival Grec

La comissió de valoració ha escollit el seu projecte per la seva solvència i mirada integral, així com pel coneixement sectorial i domini en la gestió pública de la seva candidatura

Martín Ruiz, actualment adjunta a la direcció artística i directora de producció del Gran Teatre del Liceu, assumirà el càrrec  l’1 de setembre, en substitució de Cesc Casadesús

La programadora i productora cultural Leticia Martín Ruiz serà la nova directora del Festival Grec. El seu projecte ha estat l’escollit per la comissió de valoració del concurs de direcció impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona, que ha comptat amb l’acompanyament d’un comitè d’experts integrat pel president de l’Associació d’Actors i Directors de Catalunya, Àlex Casanovas; el president de l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya, Roberto G. Alonso, i la presidenta de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya, Isabel Vidal. Leticia Martín assumirà el càrrec a partir de l’1 de setembre en substitució de Cesc Casadesús, que ha dirigit el festival al llarg dels últims vuit anys. La comissió de valoració ha considerat que el seu és el projecte més idoni dels presentats conté una mirada integral del festival, a més de ser sòlid, viable i amb coneixement específic tant de sector local, nacional com internacional. Des d’una vessant professional, s’ha valorat que la candidata aglutina formació, experiència, competències, coneixement sectorial i domini en la gestió pública. 

Leticia Martín Ruiz (Granada, 1978) és historiadora de l’art, musicòloga, productora d’arts escèniques i gestora cultural. Llicenciada en Història de l’Art i Història i de Ciències de la Música a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat Complutense de Madrid, és també Máster en Gestió Cultural. Ha desenvolupat la seva trajectòria professional en diferents institucions públiques i privades, entre les quals la Fundació SGAE, los Teatros del Canal (entre el juny del 2009 i el setembre del 2014 en va ser la directora de producció d’arts escèniques) el Festival Internacional de Música y Danza de San Lorenzo del Escorial i l’Editorial Tritó. També ha exercit la crítica musical i artística, la docència i ha estat redactora de textos relacionats amb la música i l’art per a diferents editorials, institucions i discogràfiques. Des de l’any 2014 és adjunta a la direcció artística del Gran Teatre del Liceu, a la que acompanya en el disseny de la programació de les temporades del teatre, i des del 2019 n’és també la Directora de Producció, amb atribucions com la responsabilitat final de l’execució de la programació artística i la gestió pressupostària. 

El Grec Festival de Barcelona, organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona, és la gran cita estiuenca de la ciutat amb les arts en viu. És un festival amb una llarga tradició que l’any 2026 celebrarà la cinquantena edició, convertit en referent en el calendari europeu de festivals, atent a les produccions més singulars i atractives de l’escena internacional i sensible al talent local, tant des del costat del suport a la producció com des de la creació de circuits que n’afavoreixin la circulació. A la vegada, el Grec esdevé porta d’entrada de nous públics per a les arts escèniques i la música, i els seus programes públics han d’acostar les propostes escèniques del Grec a un públic ampli i divers. La comissió de valoració del concurs per a la direcció del festival està composada pel gerent de l’ICUB, Oriol Martí; la directora de Serveis de Planificació Econòmica, Selecció i Promoció de la Gerència de Persones, Organització i Administració Electrònica, Mercedes Torres, i el Gerent de l’Àrea de Recursos i Transformació Digital, Agustín Abelaira.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.