Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Demà es lliurarà el Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona dins del festival Barcelona Poesia, que arrenca aquesta tarda

El festival Barcelona Poesia arrenca avui la seva 27a edició. El programa, amb activitats fins al 22 de maig, vol posar l’accent en la poesia quotidiana, en els petits fets i gestos del dia a dia. La poesia que es respira, la que es veu, la que es mou, i la que espera, pacient, a ser descoberta. En el marc de festival, demà 16 de maig a les 18.00 h, tindrà lloc el lliurament del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2024.

Inauguració del festival

Avui, a les 19.00 h, a la sala Paral·lel 62, l’escriptora mallorquina Antònia Vicens donarà el tret de sortida de Barcelona Poesia. Sota el títol Llàgrima, Oli, Sal, Vicens oferirà el pregó inaugural que, en honor a la poesia, prendrà forma de pregària. La festa inaugural continuarà amb l’espectacle de to humorístic Barcelona Ratafia, sota la direcció artística i la dramatúrgia d’Eduard Olesti, i amb Antònia Vicens, l’escenari del Paral·lel 62 s’omplirà dels i les poetes més reconeguts i guardonats amb els premis més importants de poesia, com Mireia Calafell, Marina de Cabo, Jordi Solà, Hug Casals, Irene Tarrés i Joan Tomàs Martínez. Juntament amb els poetes, hi participaran els actors i actrius Núria Martínez-Vernis, Oriol Sauleda, Núria Coromines, Frances Ribes Renshaw i Quimet Pla.

Tancarà la jornada inaugural fent un canvi de registre, amb un acte íntim, l’actuació de Lydia Lunch (Nova York, 1959), poeta, escriptora, actriu, guitarrista, guionista, fotògrafa, cantant i artista multimèdia, i una de les performers més arriscades del gènere, amb la Performance poeticomusical Rise Above, que combina l’spoken word amb la veu de Lunch, i  amb la improvisació de la percussió d’Ian White, de Gallon Drunk i Big Sexy Noise.

Lliurament del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2024

El lliurament del Premi tindrà lloc el 16 de maig a les 18.00 h al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, en el marc del festival Barcelona Poesia. Adrià Targa i Ramos és el guanyador d’enguany pel seu llibre de poemes Acròpolis, sel·leccionat d’entre les 93 obres presentades.

ATENCIÓ MITJANS:

Els mitjans interessats en assistir al lliurament del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2024 cal que s’acreditin enviant un correu a premsaicub@bcn.cat.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.