Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Castell de Montjuïc indaga en les petjades reals i imaginades de la Guerra Civil amb l’exposició ‘Ressons de la memòria. Fotollibres del present’ 

La mostra, comissariada per Marta Martín Núñez, es podrà visitar del 13 de maig al 13 d’octubre al Castell de Montjuïc

La inauguració tindrà lloc el proper dilluns 13 de maig a les 18.00 h

El Castell de Montjuïc acollirà del 13 de maig al 13 d’octubre l’exposició Ressons de la memòria. Fotollibres del present, un recull de les publicacions de l’Arxiu de Memòria Fotogràfica de la Guerra Civil que va néixer a la Universitat Jaume I l’any 2022. Es tracta del primer arxiu que recupera, cataloga, analitza i dóna visibilitat pública a una sèrie de pràctiques fotogràfiques contemporànies que posen en relleu una manera de recuperar la memòria de la guerra i de les víctimes a partir de la recerca fotogràfica i la creació artística. 

La mostra, comissariada per Marta Martín Núñez i formada per 40 fotollibres, vol apropar al públic el mapa que, durant els últims vint anys, s’ha reconstruït donant veu a un record silenciat que altres generacions no han pogut o no han volgut expressar. Aquestes mirades construeixen des d’un cert buit —el dels silencis familiars incòmodes, l’oblit institucionalitzat o l’absència de referents— i una certa distància —la de ser els nets i netes que han crescut en democràcia— el llegat d’un passat traumàtic ressona com un eco en els seus cossos. 

La inauguració tindrà lloc el dilluns 13 de maig a les 18.00 h, amb una visita a càrrec de Marta Martín. La comissària també oferirà una visita comentada el dissabte 18 de maig a les 12.00 h, dintre de la programació del Dia Internacional dels Museus. També hi haurà visites guiades amb els artistes de l’exposició el dissabte 1 de juny a les 12.00 h, amb Martí Llorens, Espe Pons i Montserrat Soto, i el dissabte 21 de setembre a les 12.00h, amb Ignasi Prat, Noelia Pérez Sánder, Anna Jornet.

ATENCIÓ MIJTANS:

Els mitjans de comunicació interessats en assistir a la inauguració poden gestionar la seva presència escrivint un correu a premsaicub@bcn.cat

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.