Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
EN RESiDÈNCiA torna a omplir la ciutat de creació artística contemporània durant cinc setmanes de presentació pública dels seus projectes

Les presentacions públiques començaran el 14 de maig i s’estendran fins al 13 de juny

Aquest curs 2023-2024 ha tingut lloc la 15a edició del programa, amb la participació de 410 alumnes i 36 docents de 24 instituts d’educació secundària, més de 30 artistes i col·lectius i 15 equips de mediació

Els processos de creació es presentaran en 19 centres d’art i altres espais culturals vinculats al programa i d’especial significació per al projecte realitzat

Per primera vegada, també han participat instituts de Badalona, Montcada i Reixac, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet

La convocatòria per participar en la 16a edició, per al curs 2024-2025, està oberta fins al 22 de maig

Artistes EN RESiDÈNCiA als instituts, amb quinze anys de trajectòria com a programa de Cultura i Educació, promou el desenvolupament de processos de creació artística als instituts públics, amb la col·laboració de creadores i creadors de tots els àmbits, i amb el comissariat i la coordinació de 14 equips de mediació. En l’edició d’enguany, el programa ha celebrat la 15a edició, la qual ha comptat amb un total de 24 instituts i més de 30 artistes i col·lectius. 

EN RESiDÈNCiA s’impulsa de forma conjunta per l’Institut de Cultura de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona i el Consorci del Besòs, amb la complicitat dels ajuntaments de Badalona, Montcada i Reixac, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet.

EN RESiDÈNCiA va començar a treballar en els processos de creació el passat mes d’octubre, ara ha arribat el moment de presentar públicament les obres i les produccions sorgides de la interacció entre els artistes, els joves estudiants d’ESO i els seus docents a través un conjunt d’activacions i mostres dels processos de creació.

En total hi haurà 24 presentacions repartides en cinc setmanes. Fins al 13 de juny es podran veure un conjunt d’activacions i mostres dels processos de creació que han protagonitzat 36 artistes410 alumnes i 36 docents al llarg de tot el curs, en 19 centres d’art i altres espais culturals.

Les presentacions arrencaran el dia 14 de maig al Centre Cultural L’Escorxador de Badalona amb L’escorxador tremola de Constanza Brnčič i l’alumnat de l’Institut Escola Turó d’en Caritg amb la mediació d’A Bao A Qu. Seguiran el dia 23 de maig a La Capella amb Domènec i l’alumnat de l’Institut La Bastida (Santa Coloma de Gramenet) amb la mediació d’A Bao A Qu. El 26 de maig, en el marc del Festival Moujuïc 2024, podrem veure a la plaça de les armes del Castell de Montjuïc La escucha cae dentro de Lautaro Reyes i l’alumnat de l’Institut Narcís Monturiol amb la mediació de La Poderosa. El 28 de maig el Museu d’Art Nacional de Catalunya acollirà la presentació de Nadia Hafid i els i les alumnes de l’Institut Jaume Balmes amb la mediació del MNAC i Experimentem amb l’ART. 

També cal destacar la triple presentació que hi haurà a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació el dimarts 11 de juny. Podrem veure a Tatiana Donoso i l’alumnat de l’Institut La Sagrera Sant Andreu amb la mediació de L’Afluent; Valentina Gaia Lops i Ida Barbati i el grup d’alumnes de l’Institut Doctor Puigvert amb la mediació d’Experimentem amb l’ART, i acabarem amb Aula Portàtil de Biel Llinàs i l’alumnat de l’Institut Nou Barris amb la mediació d’A Bao A Qu. La darrera presentació serà el 13 de juny i podrem veure una proposta itinerant per diferents indrets de Montcada i Reixac amb Rodrigo Laviña i l’alumnat de l’Institut La Ribera amb la medicació de L’Afluent.    

L’agenda de presentacions actualitzada es pot consultar al web d’EN RESiDÈNCiA.

19 espais de presentació pública vinculats amb la proposta artística específica

Cada procés de creació d’EN RESiDÈNCiA es presentarà en espais molt vinculats al programa i d’especial significació per al projecte realitzat, com el Museu Nacional d’Art de Catalunya, la Fundació Joan Miró, el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure, la Sala Beckett, La Capella, Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, La Caldera, el Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa i Zumzeig. 

A més, per primera vegada, s’hi afegeixen diversos espais i centres culturals fins ara inèdits en aquest programa. Es tracta del Centre Cultural L’Escorxador de Badalona, el Castell de Montjuïc (en el marc del festival Moujuïc), el Centre Cívic Can Basté, el Centre Cívic Barceloneta, el Centre Cívic Sant Martí i la Biblioteca Trinitat Nova.  

Oberta la convocatòria per EN RESiDÈNCiA 2024-2025

Paral·lelament a les presentacions públiques, s’ha obert la convocatòria per a participar en la propera edició del programa. Fins al 22 de maig els instituts públics de Barcelona que ho desitgin poden presentar les seves propostes per formar part de la setzena edició d’aquest programa durant el curs 2024-2025. 

Com en les convocatòries anteriors, la proposta haurà d’anar acompanyada d’una carta de motivació que expressi el sentit de la participació de cada institut a EN RESiDÈNCiA i el seu encaix en el projecte educatiu del centre. El projecte també haurà d’explicitar els interessos i expectatives dels instituts respecte les pràctiques artístiques que es vulguin prioritzar. 

Es poden consultar les bases i la convocatòria en aquest enllaç.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.