Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La 4a edició del festival Moujuïc portarà la dansa al Castell de Montjuïc el 25 i 26 de maig

Un cap de setmana amb 9 propostes que ja han fet el seu recorregut en altres festivals: Pol Jiménez i Joaquín Collado; La Chachi; Natalia Fernandes; Magdalena Garzón; cia. Circumstances; Joan Català; Lautaro Reyes; Led Silhouette i Marcos Morau

Les prèvies Moujuïc al Barri, els dies 5, 10, 11 i 17 de maig, busquen sortir dels murs de l’equipament per anar allà on són els públics del festival: als carrers i les places de la ciutat

El festival Moujuïc arriba enguany a la quarta edició, reforçant el compromís amb apropar la dansa i el moviment a nous públics, sense renunciar ni a la dimensió territorial ni a la promoció de la creació contemporània. Amb una programació feta des de la convicció que  els públics no només s’han de buscar, sinó generar. El cap de setmana del 25 i 26 de maig el festival arriba intramurs i pren el Castell de Montjuïc amb el format habitual: amb una proposta pensada per a tot tipus d’espectadors juntament amb un equip de mediació per acompanyar els nous públics.

Les propostes principals de la programació al Castell són: Quien baila, su mal espanta de Pol Jiménez i Joaquín Collado; Taranto Aleatorio de La Chachi; El Carnaval no es alegre – Tiny Desk de Natalia Fernandes; Verònica de Magdalena Garzón; EXIT de cia. Circumstances; Idiòfona de Joan Català; La escucha cae dentro de Lautaro Reyes; Los Perros de Led Silhouette i Marcos Morau.

Moujuïc és un festival de dansa amb una visió de ciutat i territori evident. Enguany arriba més lluny, la programació Moujuïc Al Barri dóna presència als barris de l’entorn immediat de la muntanya els dies 5, 10, 11 i 17 de maig, i evidencia les sinèrgies amb d’altres actors de la ciutat, com l’Ateneu Popular de Nou Barris, entre d’altres.

El festival aprofundeix també en la relació amb l’ecosistema cultural del territori, introduint un eix de reflexió sobre la feina conjunta amb el centre cívic del Sortidor, demostrant que el recurs més gran que hi ha al món de la cultura és el treball en xarxa. En aquest sentit, s’hi suma també el projecte EN RESIDÈNCIA, en què centres d’ensenyament de la ciutat metropolitana acullen processos de creació contemporània.

El Castell de Montjuïc serà, un cop més, l’escenari d’un projecte que vol depassar-lo. Ho fa, de nou, amb una àmplia programació seleccionada al mil·límetre per garantir que la dansa, i els llenguatges del cos, arribin a tothom. I amb la resta d’elements que són l’ADN del projecte aquests quatre anys: obertures de procés, tant de creació com comunitaris, un taller per a famílies i, molt especialment, un equip, i espai, de mediació, l’eina sobre la qual es va bastir tot el projecte.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.