Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Aquest diumenge més de 600 gegants procedents de tot Catalunya desfilaran plegats a Barcelona per commemorar els 600 anys de tradició gegantera 

El proper diumenge, 28 d’abril, més de 600 gegants procedents de tot Catalunya desfilaran plegats pels carrers de Barcelona. La Trobada Nacional de Gegants és l’acte central d’un extens programa d’activitats per commemorar els 600 anys de tradició gegantera, i comptarà amb 230 colles, vingudes de tot Catalunya, que sortiran de quatre punts propers a l’Arc de Triomf per dirigir-se en cercavila al punt de trobada final, al passeig de Lluís Companys. Allà més de 600 gegants ballaran un ball final conjunt, en una imatge insòlita. Els gegants de la Ciutat i les colles de Barcelona faran d’amfitrions d’una jornada única cridada a fer història per la magnitud de l’acte. 

Les quatre cercaviles de la Trobada Nacional de Gegants sortiran des del Parc de la Ciutadella (passeig dels Til·lers), el Born (plaça Comercial), la ronda de Sant Pere (a l’alçada de la plaça d’Urquinaona) i el Parc de l’Estació del Nord. L’inici de la trobada a cada punt serà a les 9.00 h i a les 11.00 h les colles iniciaran les quatre desfilades. Les cercaviles es trobaran al mig del passeig de Lluís Companys, on es faran els balls de protocol i les ballades finals amb totes les colles a la vegada al so del grup de música Metralla. Al voltant de les 13.00 h, tindran lloc els parlaments de les autoritats: Adelaida Moya, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya, Xavier Marcé, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Pau González, president delegat de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, Miquel Àngel Audí, president de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya, i Rosa Navarro, representant de la Coordinadora de Colles Geganteres de Barcelona.

L’efemèride dels 600 anys està vinculada a la primera referència escrita d’un gegant a la ciutat i al món, al Llibre de les Solemnitats de Barcelona. En ell s’hi recull una relació dels elements municipals que van concórrer a la processó del Corpus de 1424, entre els quals Lo rey David ab lo Giguant. Segons els estudiosos, es tracta de la primera referència gegantera del món, i la primera referència d’un gegant municipal, el de la Ciutat de Barcelona.

L’inici de les activitats conmemoratives va arrencar amb l’exposició de les 30 colles geganteres de Barcelona. Per primera vegada es poden veure juntes a l’Exposició de Gegants de Barcelona, al Born CCM, del 21 al 27 d’abril, de dimarts a diumenges de 10.00 a 20.00 h.

ATENCIÓ MITJANS:

Els mitjans interessats en cobrir la trobada poden confirmar assistència a premsaicub@bcn.cat.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.