Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Jaume Collboni presideix el Pregó de la Lectura de Sant Jordi 2024

Dilluns, 22 d’abril, a les 18.00 h, a la Sala Moragues del Born CCM, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, presidirà l’acte del Pregó de la Lectura de Sant Jordi 2024, a càrrec de l’escriptor i actor David Walliams, en conversa amb Anna Guitart. A l’acte també hi assistirà la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida, Maria Eugènia Gay, i el regidor de Cultura i Indústries Creatives, Xavier Marcé.

David Walliams (Londres, 1971) combina la faceta d’actor amb la d’escriptor de novel·les per a joves. L’any 2013 va publicar el seu primer llibre juvenil,  La increïble història de… les hamburgueses de rata , que començava una llarga sèrie. Ha publicat sis novel·les, amb les quals ha guanyat el suport del públic i de la crítica, i ha esdevingut l’autor juvenil més venut del moment al Regne Unit. Walliams ha superat els 56 milions de còpies de les seves obres, que s’han traduït a més de 55 idiomes, i la premsa l’ha batejat com “el Roald Dahl del segle XXI”.  El noi del milió, El papa pispaLos peores niños del mundoUn elefant una mica empipador  i  L’àvia gàngster  (premi Atrapallibres 2014-2015) són algunes de les seves històries més conegudes. L’autor britànic també ha triomfat com a humorista a les sèries Little Britain o Rock Profile i ha estat jutge del concurs televisiu Britain’s Got Talent.
David Walliams s’afegeix a la llista de pregoneres i pregoners que, des del 2003, han protagonitzat aquest acte honorífic a la ciutat de Barcelona, organitzat per Biblioteques de Barcelona: Quino, José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luis Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon, John Banville, Claudio Magris, Yasmina Reza, Almudena Grandes, Mia Couto, Empar Moliner, Irene Vallejo, Imma Monsó i la darrera pregonera, Gemma Ruiz Palà.

ATENCIÓ MITJANS:

El pregó també es podrà seguir per streaming, des d’aquest enlaç:

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.