Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La Fundació Barcelona Cultura inicia una nova etapa amb la incorporació de nous patrons i el repte de fer un salt d’escala en la col·laboració públic-privada a la ciutat

L’entitat està concebuda com una eina per sumar forces en l’impuls de projectes culturals i de l’àmbit de les indústries creatives

Des de la Fundació es vol garantir l’accés a la cultura, apropant-la a tots els barris de la ciutat, i projectar internacionalment Barcelona com a capital cultural

El patronat de la Fundació Barcelona Cultura s’ha reunit aquest migdia al Palauet Albéniz, en una sessió, presidida per l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que marca l’inici d’una nova etapa de l’entitat. La Fundació Barcelona Cultura va ser creada l’any 2004 amb l’objectiu d’estimular i canalitzar la col·laboració públic-privada en l’àmbit de la cultura. Després d’uns anys en què la Fundació ha impulsat de manera puntual projectes culturals, incorpora ara nous patrons del sector privat, compromesos amb el repte de fer un salt d’escala en l’impuls dels projectes culturals i del sector de les indústries creatives a la ciutat.

Durant la reunió, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, president del patronat, ha recordat que “l’objectiu de la Fundació és generar aquelles sinergies culturals que ens permetin recuperar la màxima ambició cultural de Barcelona i alhora generin prosperitat per tots els sectors econòmics de la ciutat i per a la ciutadania”. A la vegada ha remarcat que “això vol dir situar la cultura com a motor generador de ciutat. Com a motor d’oportunitats, com a motor d’integració, convivència, diversitat, identitat, participació, prosperitat…I com a element clau en la projecció internacional de la ciutat”.

Des de la seva creació, la Fundació ha facilitat tasques de mecenatge i patrocini en programes culturals produits des de l’Institut de Cultura de Barcelona, i s’ha convertit en un instrument valuós per generar complicitats entre els sectors públic i privat de la ciutat. Entre els objectius de la seva reactivació hi ha els de garantir a tota la ciutadania l’accés a la cultura, apropant-la a tots els barris de la ciutat, i projectar internacionalment Barcelona com a capital cultural. També es vol incorporar nous programes culturals en el marc de les indústries creatives de Barcelona, per tal d’afavorir que aquesta col·laboració entre el món empresarial i el govern de la ciutat inclogui les iniciatives publicoprivades que es desenvolupen a la ciutat al voltant de les arts visuals i escèniques, la música, el disseny, la moda, el gaming i l’audiovisual.

En l’actualitat, el patronat de la Fundació Barcelona Cultura està presidit per l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, mentre que el regidor de Cultura i Indústries Creatives, Xavier Marcé, n’és el vicepresident executiu. Per part de l’Ajuntament de Barcelona, en formen part també Maria Isabel Fernández Galera (secretària), Agustí Abelaira Dapena (director general), Sara Jaurrieta i Oriol Martí.

Des del món empresarial, la Fundació fa anys que compta amb la col·laboració del sector privat amb els patrons: SEAT, S.A.; Família Torres (Miguel Torres, SA); el Sr. Jordi Clos Llombart (Derby Hotels); el Consorci de Turisme de Barcelona (representat pel sr. Mateu Hernández); el Sr. Ramon Rovira Pol (Grup Godó); la Sra. Elena Foguet Plaza (Value Retail); el Sr. Manel Casals Saborit (Gremi d’Hotels) i el Sr. Ramon Agenjo Bosch (Fundació Damm) i el Sr. Pere Duran Vall-llosera (Fundació Privada Duran Vall-llosera).

Els patrons que s’incorporen en aquesta nova etapa són: Cuatrecasas; Gonçalves Pereira, SLP; Grupo Rosa Clarà (White Factory Holding SLU); Stoneweg Experience, SL; Banco Santander; Sociedad Española de Radiodifusión, SLU; El Periódico de Catalunya, SLU i el Sr. José Creuheras (Grup Planeta i Atresmedia).

La sessió del Patronat també ha comptat amb la presència de representants d’ Etnia Barcelona, Aena, Cisco Systems Espanya i Portugal, Google, empreses que han estat convidats per l’Ajuntament de Barcelona a formar part del Patronat en aquesta nova etapa.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.