Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona celebra el Dia Internacional del Jazz amb una gran jornada musical al passeig de Gràcia

La diada commemorativa serà el diumenge 28 d’abril i consistirà en gairebé 10 hores de concerts gratuïts, en un escenari a l’aire lliure a la cruïlla amb el carrer Casp

La jornada, organitzada amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, s’emmarca en els actes commemoratius del 200 aniversari del Passeig de Gràcia

Hi actuaran la Sant Andreu Dixie Band, Liceu BLAM Collective, Mestres del Raval, Chicuelo, Andrea Motis & Barcelona Gospel Messengers i Antonio Sánchez Bad Hombre

El diumenge 28 d’abril, Barcelona se sumarà a la commemoració del Dia Internacional del Jazz amb una gran jornada de gairebé 10 hores de música en viu gratuïta i a l’aire lliure. La diada, organitzada per la Fundació Barcelona Promoció, compta amb l’impuls de l’Institut de Cultura de Barcelona i el suport del Ministeri de Cultura, i s’emmarca en el programa d’activitats del 200 aniversari del Passeig de Gràcia, efemèride declarada Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic (EEIP). 

L’any 2011, la Conferència General de la Unesco va proclamar el 30 d’abril com a Dia Internacional del Jazz. Des d’aleshores, al voltant d’aquesta data, països i comunitats de tot el món organitzen activitats de divulgació i celebració del poder del jazz i el seu paper en la promoció de la pau, el diàleg entre cultures, la diversitat i el respecte de la dignitat humana.

A Barcelona, l’escenari de la diada estarà ubicat a la cruïlla del passeig de Gràcia i el carrer Casp. Hi desfilaran sis grups que representen la diversitat del jazz, amb artistes de l’escena barcelonina i un concert final a càrrec d’Antonio Sánchez, bateria mexicà que ha estat col·laborador, entre molts d’altres, de Michael Brecker i Pat Metheny.

El dia començarà amb la Sant Andreu Dixie Band, una formació nascuda al si de la Sant Andreu Jazz Band que, sota la direcció de  Joan Chamorro, reinterpreta el jazz dels orígens, des de Nova Orleans fins al swing.

Prendrà el relleu el Liceu BLAM Collective, del Conservatori del Liceu. La formació, nascuda sota l’impuls i la inspiració de Michael League–fundador i líder de Snarky Puppy–, revisarà un repertori funky i ballable sota la direcció dels professors Pedro Campos i Alex Dee.

La següent actuació sorgeix d’una altra inquieta escola barcelonina, amb l’espectacle Mestres del Raval, un septet d’all-stars que ret homenatge als músics que a finals del segle XX van fundar el Taller de Músics.

La recta final del Dia Internacional del Jazz a Barcelona, a primera hora de la tarda, començarà a ritme de flamenc amb l’actuació del guitarrista de Cornellà Juan Gómez, Chicuelo, que presentarà el seu espectacle Caminos, amb el contrabaixista Manel Fortià, el bateria David Gómez i la bailaora mexicana Karen Lugo.

El flamenc fusió donarà pas a la trompetista i vocalista Andrea Motis, amb un espectacle en què la seva veu s’afegeix als Barcelona Gospel Messengers per executar un repertori amb referències a Mestres com Nina Simone i Aretha Franklin.

La celebració barcelonina del Dia Internacional del Jazz clourà amb un dels bateries més influents de l’escena mundial, Antonio Sánchez, amb el seu projecte Bad Hombre, el quartet multinacional que comparteix amb Thana Alexa (Estats Units-Croàcia, veu), BIGYUKI (Japó, teclats) i Lex Sadler (Austràlia, baix elèctric).

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.