Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Luis Tabuenca, artista resident a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, presenta un tast del projecte NATURSTUDIUM 3, un concert amb escultures sonores Baschet

El compositor i percusionista Luis Tabuenca, resident a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, presentarà el proper 27 de març, a les 19.00h, dins del cicle Feedback, la mostra en diàleg entre artistes i públic, un tast del seu projecte NATURSTUDIUM 3, amb el que vol generar un repertori musical amb les escultures sonores Baschet, fetes amb metall moldejat i vidre de tal manera que combinen les arts visuals amb la música.

Les escultures sonores dels germans Bernard i François Baschet es poden considerar una de las aportaciones més innovadores del segle XX en el camp de l’acústica musical. Els germans Baschet van explorar l’acústica dels materials tot buscant-hi noves sonoritats.

Ara, Tabuenca vol contribuir a reivindicar el seu valor històric i artístic. Totes són peces úniques i es troben repartides per tot el món, entre d’altres llocs al MoMA de Nova York. En el seu espai d’assaig a la Fabra, Tabuenca explora noves sonoritats, treballant amb una sèrie d’escultures cedides pel Taller d’Escultura Sonora Baschet de la Universitat de Barcelona.

La sessió del Feedback a Fabra i Coats és una ocasió per apreciar l’ús d’aquests  instruments. En aquesta mostra, l’acompanyaran els músics Álvaro Ayuso, Íñigo Ducar, María Gibert, Haize Lizarazu i María Teresa Valdés.

ATENCIÓ MITJANS:

Els mijans interessats en cobrir l’acte poden contactar amb xeviamat@gmail.com

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.