Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Museu Etnològic i de Cultures del Món presenta l’exposició ‘Reencantaments. Artistes dins les col·leccions etnològiques’, un diàleg entre la creació contemporània i els fons del museu

Seleccionades i curades per Rosa Lleó, a l’espai expositiu es despleguen les propostes creades per Agnes Essonti, Chenta Tsai Tseng, Chiara Camoni, Domènec, Lydia Ourahmane, Nikki Luna, Patricia Domínguez, Regina de Miguel i Ruta de autor

La mostra es podrà visitar a la seu del carrer Montcada del 22 de març al 29 de setembre

La seu del carrer Montcada del Museu Etnològic i de Cultures del Món acull l’exposició Reencantaments. Artistes dins les col·leccions etnològiques, que es podrà visitar del 22 de març al 29 de setembre. La mostra respon a la voluntat de continuar aprofundint en la vinculació de les peces patrimonials de les col·leccions amb la contemporaneïtat, en aquesta ocasió, de manera més precisa, amb la creació contemporània més actual. Agnes Essonti, Chenta Tsai Tseng, Chiara Camoni, Domènec, Lydia Ourahmane, Nikki Luna, Patricia Domínguez, Regina de Miguel i Ruta de autor signen les propostes que integren l’exposició, seleccionades i curades per Rosa Lleó.

L’objectiu principal és que aquestes creacions contemporànies suscitin noves lectures que activin el conjunt etnogràfic de les col·leccions i hi donin nous sentits i significats. El relat expositiu gira entorn del diàleg que s’estableix entre les nou propostes artístiques/discursives i les peces històriques, en un concepte d’espai obert, sense àmbits tancats, en el qual la visualitat i les reflexions s’entrecreuen.

L’origen de la proposta parteix de la invitació a entrar als espais interns del museu que normalment estan tancats al públic general (és a dir, les reserves on es conserven les col·leccions), on cada artista ha escollit unes peces determinades, d’orígens i significats polièdrics diversos. Aquestes peces de les col·leccions han estat l’arrel, el punt de partida, de les noves creacions. A l’exposició hi conviuen, per tant, unes i altres: les peces històriques s’han integrat a les noves creacions, de tal manera que es presenten resignificades, «reencantades». A més de la informació documental de les peces de les col·leccions aportada pel mateix museu, cadascuna de les propostes va acompanyada d’un text autoral i un text comissarial.

L’exposició ha comptat amb la col·laboració del Museu del Disseny-DHUB, que també ha obert les seves reserves per al projecte, i dintre de les quals Chenta Tsai Tseng ha pogut escollir cinc peces de ceràmica de les seves col·leccions per crear la seva proposta artística.


Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.