Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
David Walliams, pregoner de Sant Jordi 2024

L’escriptor i actor britànic David Walliams (Londres, 1971) serà l’encarregat del pregó de Sant Jordi 2024. L’acte que dona el tret de sortida institucional al dia del llibre i la rosa a Barcelona tindrà lloc el 22 d’abril a les 18.00 h a la Biblioteca García Márquez. És el primer cop que el Pregó de Sant Jordi s’encarrega a un autor de l’àmbit de la literatura infantil. 

Amb més de 56 milions d’exemplars venuts a tot el món i traduccions a 55 llengües, Walliams és un dels autors de literatura infantil més rellevants de tots els temps, i la premsa del seu país l’ha batejat com “el Roald Dahl del segle XXI”. El seu llibre de debut, La increïble historia de… Los bocadillos de rata (2013) va ser el primer d’una llarga sèrie d’èxits.  A l’estat espanyol publica als segells Montena i Beascoa, ambdós del grup Penguin Random House Grupo Editorial. Entre els seus títols més coneguts destaquen La abuela gánsterLos peores niños del mundo, de Montena, o Un elefante inoportuno, de Bescoa.  

L’endemà del Pregó de Walliams, la diada començarà amb el tradicional Esmorzar de Sant Jordi al Palau de la Virreina. En aquesta ocasió, la salutació literària correspondrà a la traductora literària i audiovisual Marta Pera Cucurull, premi Ciutat de Barcelona 2023 per la traducció de l’anglès al català d’Orlando, de Virgina Woolf . 

Com cada any, les Biblioteques de Barcelona celebraran la gran diada amb una sèrie de diàlegs que posen a conversar autors de diferents orígens i trajectòries. Els diàlegs tindran lloc entre el dilluns 15 i el dimarts 23 d’abril a diferents biblioteques de la ciutat (Jaume Fuster, García Márquez, Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles, Francesca Bonnemaison) amb la participació d’autors i autores com el Premi Pulitzer Hernán Díaz, Mircea Cărtărescu, Rodrigo Fresán, Jordi Puntí, Andrea Genovart, Carlota Gurt, Lucía Lijtmaer, Roser Vernet i Mar García Puig, dues de les autores guardonades amb els Premis Ciutat de Barcelona 2023, Sergi Pàmies o Greta García.

Les novetats relacionades amb la Diada de Sant Jordi s’han donat a conèixer avui en la roda de premsa de balanç de les activitats de Biblioteques de Barcelona durant l’any 2023. El balanç recull, entre d’altes dades, que les visites es van incrementar un 17,5% respecte a l’any anterior, amb una mitjana de 21.000 visites diàries a les biblioteques, un augment del préstec del 8% respecte al 2022 (8 de cada 10 documents prestats són llibres) i un increment de 64.000 nous carnets, amb un increment del 8,4% respecte a l’any anterior.

El balanç complet de l’any es pot consultar en el dossier adjunt.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.