Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Estrenes amb grans ballets internacionals i propostes de dansa gratuïtes a l’aire lliure per la tercera setmana de Dansa Metropolitana

Els australians Sidney Dance Company  al Mercat de les Flors, els xinesos Xie Xin Dance Theatre a la Factoria Cultural de Terrassa i la brasilera Poliana Lima al Teatre Principal de Terrassa són alguns dels noms que configuren l’univers internacional de la programació de la setmana 

Aquest cap de setmana també hi haurà propostes de dansa gratuïtes de carrer amb artistes com Angel Duran i Iron Skulls, Territori Dansa, l’Esbart Rocasagna i Quim Bigas o Joaquin Collado

La setena edició de Dansa Metropolitana, que s’allargarà fins al 24 de març, segueix rebent una excel·lent acollida per part del públic, malgrat la pluja d’aquest passat cap de setmana. El festival encara la seva tercera setmana amb desenes d’activitats que acostaran la dansa a la ciutadania. Teatres, centres cívics, carrers, i places de Badalona, Barcelona, Cornellà, El Prat, Esplugues, Granollers, L’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans, els 12 municipis participants en aquesta edició, tornen a omplir-se aquesta setmana de propostes de dansa nacional i internacional.

Propostes internacionals

La representació internacional d’aquesta setmana inclou artistes com la Sidney Dance Company, una de les companyies australianes més reconegudes, amb la coreografia del català Rafael Bonachela Ascent i Impermanence, que es podrà veure dijous 14, divendres 15 i dissabte 16 al Mercat de les Flors de Barcelona.  El divendres 15 la Factoria Cultural de Terrassa acollirà la peça From In, de la companyia xinesa Xie Xin Dance Theatre; la coreògrafa que dona nom al grup s’està convertint en una de les figures imprescindibles de dansa a la Xina.
I el diumenge 17 al Teatre-Auditori de Sant Cugat, es podrà veure l’espectacle Zéphyr, una proposta de poètica nova de l’espai en la qual bufa un vent dolç de Mourad Merzouki, un dels cocreadors de la companyia francesa Accrorap que al 1996 va formar la seva companyia pròpia: Käfig.

Espectacles gratuïts

El festival presenta un ampli programa d’intervencions de gran qualitat que seran  gratuïtes i es podran veure en espais públics de les dotze ciutats que participen enguany al Dansa Metropolitana, especialment a parcs, jardins, places, patis i centres cívics. 

Entre les propostes de carrer, tindrà especial rellevància el Territori Dansa a L’Hospitalet el dissabte 16, un dia sencer dedicat a la dansa que ocuparà espais i racons al voltant de la plaça del Poliesportiu del Centre i que inclou el Jardí de Can Sumarro i el Pati del Museu d’Història. Es podran veure més d’una desena de propostes, des d’una classe oberta de danses urbanes jamaicanes a l’actuació de Claire Ducreux o la Companyia de Marionetes Herta Frankel. 

Des del Brasil arriba al Teatre Principal de Terrassa la coreògrafa Poliana Lima amb la peça The Commond Ground, una coproducció entre Condeduqe- Centre de Cultura Contemporània da Madrid, l’Auditori de Tenerife i Dansa Metropolitana.

També com a coproducció i espectacle gratuït, es podrà veure Quien baila, su mal espanta, de Joaquin Collado, a la Fàbrica de Creació Roca Umbert de Granollers; Too much, d’Elelei Dance Theatre Company, al Molí d’en Ribé a Santa Coloma de Gramanet; o Era, de l’Esbart Rocasagna de Gelida (premi Delfí Colomer de la Fira de Manresa), a la Plaça Salvador Seguí de Barcelona (davant la Filmoteca)

Aquesta setmana es podrà tornar a veure l’espectacle itinerant del festival, D-construction, de la companyia holandesa Cie Dyptik, amb la direcció artística de Souhail Marchiche i Mehdi Meghari. La producció és un espectacle de hip-hop molt enèrgic que busca connectar, inspirar i destruir per crear de nou. Es podrà veure el divendres a la Rambla de la Marina a L’Hospitalet, dissabte a la plaça de la Vila a Santa Coloma i diumenge a Plaça Argub a Sabadell.

Projecte Artèries

Aquesta setmana, en el marc del projecte Artèries, el festival portarà propostes de dansa a espais singulars com Avinguda Baix Llobregat (Cornellà), Plaça Salvador Seguí (Barcelona) o Plaça Argub (Sabadell).

Artèries neix sota lema ‘del carrer a l’escenari’ i posa l’accent en la dansa urbana, entès com a fenomen metropolità. Les danses urbanes faran de fil conductor  del festival i serviran tant per acostar la dansa a tota la ciutadania, com per celebrar el `breakdance´ com esport olímpic. Aquesta setmana s’hi podran veure peces de Marina Pravkina i Jazzbetween, Escola Star Dance Studio, Diego Sinniger i Jean Philippe Barrios, Area Espai de Dansa i Creación, Yügen i Escola Soul Headquarters. 

Propostes familiars

Aquesta setmana també contempla propostes familiars de sala. Entre altres, Bulb&Me de Mucab Dance, una peça amb escenografia lumínico-interactiva que juga amb els significats de la paraula del títol. El moviment és una font de riquesa i nodreix la mateixa escenografia, que reacciona modulant la intensitat de llum i del so. Es podrà veure el diumenge 17 a l’auditori Sant Ildefons de Cornellà.  També destaca Ciudades, de Milímetro, que es podrà veure també diumenge 17 a l’Atrium de Viladecans. Es tracta d’una instal·lació viva creada amb múltiples i petits maons de cartró que explica la història d’una ciutat imaginària que acull totes les ciutats del món. 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.