Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La 7a edició del Dansa Metropolitana arrenca amb èxit i encara una segona setmana amb més dansa a sales, carrer i espais no convencionals

Els francesos Rachid Ouramdane i Compagnie de Chaillot al Mercat de les Flors, X-Press al Teatre Zorilla de Badalona i Leïla Ka a la Sala Ramon Romagosa de Cornellà, són alguns dels plats forts de la programació de sala d’aquesta setmana

Aquest cap de setmana també hi haurà propostes de dansa gratuïtes de carrer amb artistes com Lorena Nogal, Marco da Silva Ferreira i La Córcoles. En el marc del projecte Artèries, es podrà veure peces de dansa a espais no convencionals com la Plaça del Roc Blanc (Terrassa), el Centre Cultural l’Escorxador (Badalona), la Plaça Victòria dels Àngels (Sant Cugat) o les Jardins de la Pau (El Prat)

El festival, referent en l’àmbit de la dansa al nostre país, encara la seva segona setmana amb desenes d’activitats que acostaran la dansa a la ciutadania dels 12 municipis que participen en aquesta setena edició, que s’allargarà fins al 24 de març. Teatres, centres cívics, carrers, places i espais singulars de Badalona, Barcelona, Cornellà, El Prat, Esplugues, Granollers, L’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans tornen a omplir-se aquesta setmana de propostes de dansa nacional i internacional.

Propostes internacionals

Un dels plats forts d’aquesta setmana serà Rachid Ouramdane, que torna a Barcelona per presentar al Mercat de les Flors la peça Corps Extremes, on hi participa l’equilibrista francès Nathan Paulin, que a l’obertura del Grec 2023 va travessar Passeig de Gràcia passejant per un cable a 50 metres d’alçada. També hi haurà la peça Y’a plus d’saisons, el darrer espectacle del també francès Abderzak Houmi, amb la seva companyia X-Press. La ballarina i coreogràfa resident a París, Leila Ka, porta a la sala Ramon Romagosa de Cornellà les peces Poder Ser i Bouffées, amb què va guanyar el primer premi Danse Élargie Contest del Théatre de la Ville de Paris.  

Espectacles gratuïts

El festival presenta un ampli programa d’intervencions de gran qualitat que seran  gratuïtes i es podran veure en espais públics de les dotze ciutats que participen enguany al Dansa Metropolitana, especialment a parcs, jardins, places, patis i centres cívics. 

Destaca la peça Aquí, de la coreògrafa Lorena Nogal i la companyia Hotel Col·lectiu Escènic, que s’uneixen per explorar en un espectacle únic la ressonància del cos com a material orgànic en un espai arquitectònic. Aquí, que es podrà veure al Centre d’Art Sala Tecla de l’Hospitalet el 9 de març, és un espectacle de contemplació i una invitació a participar de la natura sempre canviant i efímera. 

També aquest dissabte a Sant Cugat es podrà veure Fantasia Minor, del portuguès Marco Da Silva, que va inaugurar amb una peça de gran format i amb gran èxit el Dansa Metropolitana 2023. Amb un duet de ballarins que aprofita els seus orígens de les danses urbanes i alhora es mouen entre el burlesc i el clàssic. 

Projecte Artèries

Aquesta setmana, en el marc del projecte Artèries, el festival portarà propostes de dansa a espais singulars com Plaça del Roc Blanc (Terrassa), Centre Cultural l’Escorxador (Badalona), Plaça Victòria dels Àngels (Sant Cugat) o Jardins de la Pau (El Prat).

El projecte Artèries neix enguany sota lema ‘del carrer a l’escenari’ i posa l’accent en la dansa urbana, entès com a fenomen metropolità. Les danses urbanes faran de fil conductor  del festival i serviran tant per acostar la dansa a tota la ciutadania, com per celebrar el breakdance com esport olímpic. Aquesta setmana s’hi podran veure peces de Iron Skulls Co, Adrián Vega i Brodas Bros. Un any més, Dansa Metropolitana proposa espectacles itinerants que es podran veure a la majoria de ciutats on té lloc el festival. Enguany la proposta més destacada és D-construction, de la companyia holandesa Cie Dyptik, amb la direcció artística de Souhail Marchiche i Mehdi Meghari. La producció, que forma part del projecte Artèries, és un espectacle de hip-hop molt enèrgic que busca connectar, inspirar i destruir per crear de nou. Aquesta setmana es podrà veure el dissabte al Centre Cultural l’Escorxador de Badalona i diumenge 10 de març a la Plaça dels Àngels de Barcelona.

Propostes familiars

Aquesta setmana també destaquen propostes familiars de sala. Entre altres, cal assenyalar que Brodas Bros presenta Around the World el 8 de març a l’Atrium de Viladecans;  Sol Picó interpreta Macarron Power el diumenge 10 de març a Terrassa; i Animal religion porta al Mercat de les Flors Copiar, una proposta que explora l’art de la imitació com a quelcom inherent a l’ésser humà. La companyia explora aquest concepte i presenta un diàleg fet de llum, so i moviment entre l’originalitat i la còpia. Com a protagonistes, un grup de nens i nenes del públic, d’entre 8 a 9 anys, que seran convidats a compartir el fet escènic.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.