Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Setze espais museístics obren els seus racons més amagats en el marc de l’In Museu 2024

S’hi podran visitar reserves, arxius i sales de restauració d’obres en companyia dels i de les professionals que hi treballen

ATENCIÓ MITJANS: El dissabte, a les 10:00 h, el director de Patrimoni, Jaume Muñoz Jofre, atendrà els mitjans de comunicació davant del Castell dels Tres Dragons. Aquells que estiguin interessats en cobrir l’esdeveniment, poden fer un correu a premsaicub@bcn.cat per organitzar la jornada

Setze espais museístics de Barcelona se sumen enguany a l’In Museu, la jornada organitzada per l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona en què s’obren al públic diverses sales habitualment tancades, amb la particularitat que guiaran les visites els i les professionals que treballen en aquests espais. L’In Museu 2024 tindrà lloc el dissabte 2 de març amb el lema “Descobreix l’ànima dels museus”. S’hi oferiran 140 visites amb un total de 2.704 places.

En aquesta nova convocatòria, l’In Museu presenta algunes novetats en relació a l’edició del 2023. El programa incorpora enguany  les visites al Jardí Botànic del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, que mai hi havia participat abans i on s’hi podrà conèixer el banc de germoplasma, i al Museu Picasso. Per la seva banda, el MUHBA – Plaça del Rei oferirà una proposta renovada, centrada en la remodelació de la sala expositiva de les voltes romàniques. A més, les dues seus del MUHBA participants (Plaça del Rei i Centre de Col·leccions) tractaran sobre com el canvi climàtic pot influir en la conservació dels objectes, els mètodes científics per analitzar aquest impacte i les mesures adoptades per reduir-lo.  

Cada museu programa horaris de visita diferents i, en molts casos, també tipus de visites diferents. Així, per exemple, al Museu Marítim de Barcelona hi haurà les opcions de conèixer la drassana tradicional, el taller de conservació-restauració, les reserves de la col·lecció, l’arxiu del fons històric o l’arxiu general, mentre que el MACBA ofereix tres possibles recorreguts: els magatzems de reserves de la col·lecció, els tallers de conservació i restauració d’obres, i l’arxiu i biblioteca del Centre d’Estudis i Documentació.

Les inscripcions es van obrir el passat 19 de febrer, i estan exhaurides per al gruix de visites; en cas que alguna de les reserves es cancel·li, la plaça es tornarà a oferir a través de la web de reserves. 

Tota la informació, a l’enllaç https://www.barcelona.cat/inmuseu.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.