Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Dansa Metropolitana 2024: del carrer als escenaris

La setena edició de Dansa Metropolitana tindrà lloc durant el mes de març a Badalona, Barcelona, Cornellà, El Prat, Esplugues, Granollers, L’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans

Els 12 municipis participants oferiran 270 propostes a 107 espais. La programació inclou 109 espectacles, 28 pel·lícules, 30 activitats paral·leles i 46 educatives

La inauguració del festival serà divendres 1 de març a la Plaça Argub de Sabadell, a càrrec de la companyia Accrocap amb la peça ‘Prelude’

Com a novetat d’aquesta edició i sota el lema ‘del carrer a l’escenari’, neix el projecte Artèries, que posa l’accent en la dansa urbana, entès com a fenomen metropolità. Les danses urbanes faran de fil conductor  del festival i serviran tant per acostar la dansa a tota la ciutadania, com per celebrar el `breakdance´ com esport olímpic

Després de sis edicions, Dansa Metropolitana s’erigeix com l’únic projecte metropolità de cultura que aconsegueix aplegar els esforços de 12 municipis per buscar nous públics amb programació a l’espai públic, activitats gratuïtes, projectes educatius i programació internacional de qualitat, sent una de les més extenses i completa de l’Estat espanyol

Els francesos Rachid Ouramdane, Olivier Duboi, l’australiana Sidney Dance Company, els colombians Sankofa Danzafro, els xinesos Xiexin Dance Theatre o Club Guy & Roni, de Països Baixos destaquen entre les propostes internacionals

La representació de grups de l’Estat estarà encapçalada per companyies i artistes com Maria Pagés, Pablo Messiez, Colectivo Milímetro, Alberto Cortés i Luz Prado entre altres

En aquesta edició es coprodueixen, acompanyen i presenten 8 noves peces d’artistes com Quim Bigas, Unaiuna, Ancorae, Cia. El Desvío o Joaquin Collado

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.