Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Centre d’Art La Capella inaugura la nova sèrie d’exposicions del programa cultural Barcelona Producció

Valentina Alvarado Matos i Carlos Vásquez Méndez presenten ‘el otro aquí’, un projecte en forma d’instal·lació audiovisual que reflexiona sobre la memòria personal i els records capturats en imatges

‘Ghost rider’, de Joan Pallé i Cayetano Truyols, parteix del personatge dels còmics de Marvel per parlar sobre  l’home mil·lennista i els reptes als quals ha de fer front en la vida moderna

Les dues exposicions formen part del programa Barcelona Producció 2023-2024, que s’allarga fins a l’octubre d’aquest any i inclou sis exposicions individuals, dues exposicions de comissariat i un cicle de performances, a més de projectes no expositius

La Capella inaugura el segon cicle d’exposicions del Barcelona Producció 2023-2024, el seu programa dedicat a l’art emergent en el context de Barcelona. Els projectes el otro aquí i Ghost Rider són dues propostes artístiques que giren al voltant de la imatge fílmica, tot reflexionant sobre el medi cinematogràfic i les seves possibilitats narratives.

Valentina Alvarado Matos i Carlos Vásquez Méndez presenten el otro aquí: una instal·lació audiovisual que combina filmacions pròpies dels artistes per parlar sobre els records i la memòria personal, i com aquests es transformen en cada nou escenari que habitem. L’exposició es podrà visitar del 14 de febrer al 21 d’abril de 2024 a l’espai principal de La Capella.

El projecte tindrà continuïtat a La Virreina Centre de la Imatge, on estarà exposat de finals de març a finals de maig. Aquesta col·laboració s’emmarca dins el programa Concèntric, que genera un marc de col·laboració i complicitat entre espais artístics afins. En aquest cas, La Capella i La Virreina s’uneixen a través de l’anàlisi de la pràctica cinematogràfica, reunint així la intensitat de l’art emergent amb el que treballa La Capella i l’estudi de la imatge que defineix La Virreina. 

D’altra banda, Joan Pallé i Cayetano Truyols estan darrere de Ghost Rider, un projecte inspirat en el personatge de Marvel dels anys 70 que combina amb la literatura clàssica (el Faust de Goethe) i l’esperit punk (la cançó homònima de la banda Suicide). A través de videocàpsules, els dos artistes narren el camí del protagonista, que s’erigeix com a símbol de tota una generació. L’exposició també es podrà visitar fins al 21 d’abril a l’Espai Rampa.

Per últim, destacar que totes dues mostres representen la suma de dues veus que decideixen treballar conjuntament. Per una banda, Valentina Alvarado Matos i Carlos Vásquez Méndez, que porten ja una important trajectòria com a binomi artístic; per l’altra, Joan Pallé i Cayetano Truyols, que inicien amb aquesta exposició el seu treball conjunt.

BARCELONA PRODUCCIÓ 2023-2024

Barcelona Producció és un programa que té com a objectiu incentivar la producció en l’àmbit de les pràctiques artístiques contemporànies. Promou la participació d’artistes, comissaris, crítics, investigadors i altres professionals a través d’una convocatòria oberta i una selecció de projectes efectuada per un jurat independent.

Aquesta és la 15a edició del programa artístic, que enguany inclou sis exposicions individuals, dues exposicions de comissariat, un cicle de performances i projectes no expositius, entre els que s’inclouen projectes deslocalitzats i d’entorns digitals.

Tots els projectes seleccionats es poden consultar el web de La Capella.

30 ANYS DE LA CAPELLA

El Centre d’Art La Capella és l’espai de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) dedicat a la creació emergent i un dels espais més significatius de les arts visuals a la ciutat. Des del 2006, l’eix central de la seva programació és Barcelona Producció, un projecte que facilita la producció de projectes expositius i no-expositius i que ofereix, en cada una de les seves edicions, una radiografia de l’art emergent a Barcelona. 

Enguany, La Capella celebra el seu 30 aniversari com a espai de referència de l’art i la cultura contemporània a Barcelona, i això suposarà una sèrie d’activitats de celebració que tindran lloc durant aquesta tardor. La celebració es centrarà especialment en rescatar la memòria oral que ha fet de la seva història una constant suma de presents.

L’any 2023, les exposicions de La Capella van rebre més de 73.000 visitants, un 25% més que l’any anterior.

Més informació: Alba Fernández Candial – afernandezcand@bcn.cat – 93 316 11 13

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.